Publicat 28/12/2019 13:23:01 +01:00CET

Austràlia es prepara per a una nova onada de calor i el retorn de l'alerta vermella per incendis

Incendis a Austràlia
Dan Himbrechts/AAP/dpa

SYDNEY, 28 des. (DPA/EP) -

Les autoritats australianes han començat els preparatius davant el repunt de les temperatures que s'espera a partir d'aquest dissabte amb l'arribada d'una nova onada de calor procedent de la costa en un moment en què desenes d'incendis cremen sense control al país.

La capital, Canberra, ha elevat a "greu" l'alerta per incendis en un dia en què les temperatures han augmentat fins als 38ºC, mentre els bombers intenten buidar les zones més vulnerables a l'oest i al sud de Sydney, la capital de Nova Gal·les del Sud i la ciutat més poblada d'Austràlia.

Es pronostica que el perill d'incendi augmentarà a principis de la setmana vinent a mesura que les temperatures arribin als 43ºC a l'oest de la ciutat, segons l'Oficina de Meteorologia.

Mentrestant, més de 70 incendis forestals romanen actius aquest dissabte a l'estat de Nova Gal·les del Sud, amb més de 30 fora de control, segons ha informat el comissionat del Servei de Bombers Rurals de l'estat, Shane Fitzsimmons.

Un total de 34.000 quilòmetres quadrats, una àrea de la grandària de Bèlgica, han cremat a tot l'estat. Les flames han arrasat més de 1.000 habitatges i nou persones han mort, inclosos dos bombers voluntaris.