Austràlia alerta els habitants de Victòria que abandonin casa seva

Actualitzat 10/1/2020 11:36:15 CET
Un incendi forestal a l'estat de Nova Gal·les del Sud a finals de desembre del 2019
Dan Himbrechts/AAP/dpa

CANBERRA, 10 gen. (DPA/EP) -

El Govern d'Austràlia ha alertat aquest divendres els residents de les grans àrees del nord-oest de Victòria que abandonin casa seva o correran el risc de quedar atrapats pels incendis forestals que afecten aquesta zona des del Nadal.

Austràlia es prepara per a l'enèsim dia d'incendis sota condicions climàtiques "extremes", amb previsions per al cap de setmana que superaran els 40 graus centígrads i vents de fins a 90 quilòmetres per hora a moltes àrees rurals, situacions que dificulten l'extinció d'un foc que ja ha devorat uns 10 milions d'hectàrees arreu del país.

El primer ministre d'Austràlia, Scott Morrison, ha alertat aquest divendres que serà "un dia difícil per als estats de l'est" i que el final d'aquesta crisi encara està "molt lluny".

Morrison, molt criticat per la seva tasca durant els incendis, ha explicat que els vaixells continuaran davant les costes de Nova Gal·les del Sud, preparats en cas que hagin d'evacuar els habitants de les diferents poblacions de l'estat.

El primer ministre conservador també ha confirmat que tant la marina com l'exèrcit continuaran col·laborant en l'intent d'extingir els 134 incendis que continuen actius a Nova Gal·les del Sud.

Mentrestant, a Austràlia del Sud, més de 200 bombers lluiten per contenir un incendi fora de control que ja ha cremat més d'un terç de l'illa del Cangur.

Els incendis ja han provocat almenys 24 víctimes mortals i quatre bombers més han resultat ferits en els més de 200 incendis als estats australians de Nova Gal·les del Sud i Victòria, que ja han arrasat tres milions d'hectàrees en l'últim mes.

Contador