Publicat 29/1/2019 11:07:20 +01:00CET

Augmenten a 65 els morts pel col·lapse d'una presa al Brasil

Rotura de una presa en Brumadinho, Brasil
REUTERS / ADRIANO MACHADO

MADRID, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

La xifra de morts pel collapse d'una presa a la localitat brasilera de Brumadinho, a Minas Gerais, ha augmentat aquest dilluns a 65, segons les autoritats del país.

El Cos de Bombers ha informat que almenys 279 persones continuen desaparegudes, mentre 192 han estat rescatades. Fins ara s'han identificat 31 dels cossos que s'han trobat, segons ha recollit el diari 'O Globo'.

Durant la jornada de diumenge passat, les missions de rescat per intentar recuperar els cossos van ser suspeses per l'amenaa de trencament en una segona presa de la localitat que ha causat l'evacuació de 24.000 residents, segons les autoritats.

Els Bombers de Minas Gerais i diversos integrants de la Defensa Civil han anat casa per casa per avisar els vens i han tallat algunes carreteres que baixen fins a la vall on va tenir lloc la tragdia divendres passat davant el temor que pogués repetir-se un accident.

La presa que ha patit el trencament es feia servir per recircular l'aigua en una planta de contenció de residus per a successos d'emergncia. En el web de Vale figura que podia contenir fins a un milió de metres cúbics.

El Govern de la regió de Minas Gerais ha imposat una multa de 99 milions de reals brasilers --equivalents a uns 23 milions d'euros-- a l'empresa propietria de la mina pels desperfectes causats pel collapse de la presa.

Unes fotografies publicades per diversos mitjans de comunicació i les xarxes socials mostren la zona riu avall plena d'aigua i fang. Es tem que diversos habitatges hagin quedat soterrats.

El president brasiler, Jair Bolsonaro, ha dit a través de la xarxa social Twitter que "lamenta" el que ha passat i ha ressaltat que "la preocupació més gran en aquests moments és atendre les eventuals víctimes".