Augmenten a 53 els morts per les fortes inundacions a diverses ciutats d'Indonèsia

Publicat 4/1/2020 16:28:15CET
Dos nens es mantenen flotant en una de les àrees inundades després de les violentes pluges en diversos punts d'Indonèsia.
Agung Fatma Putra/SOPA Images vi / DPA

JAKARTA, 4 gen. (DPA/EP) -

Les autoritats d'Indonèsia han confirmat aquest dissabte que almenys 53 persones han mort a causa de les violentes inundacions que han assolat aquests darrers dies diversos punts del país, entre ells Jakarta, la capital, on s'han registrat les precipitacions més fortes des del 1866, segons les estimacions de l'Agència Nacional per a la Gestió de Desastres.

El Ministeri d'Assumptes Socials ha explicat que algunes de les morts s'han produït per electrocució, després que l'aigua que va caure durant les intenses pluges inundés grans àrees de Jakarta, on van morir nou persones, i d'altres ciutats com Bogor, a la província de Java Occidental, on s'han registrat 17 víctimes mortals.

És una de les pitjors inundacions que ha patit Indonèsia en la darrera dècada, amb pluges de gairebé 377 mil·límetres per dia, segons ha informat el diari local 'The Jakarta Post'.

L'agència local de meteorologia ha explicat que la intensitat de les pluges és deu a diversos factors, entre ells l'arribada del monsó i les altes temperatures que venien amb els vents procedents de l'oceà Índic i del sud de l'illa de Java.

Les autoritats meteorològiques han informat que les fortes pluges continuaran a Jakarta al llarg de les properes hores i el nombre total de desplaçats és ja de 40.000 persones.

Contador