Publicat 26/12/2019 13:36:15 +01:00CET

Augmenten a 17 els morts pel pas del tifó Úrsula a les Filipines

Paisaje desolado tras el paso del tifón 'Úrsula' por Leyte, Filipinas.
PAUL CINCO VIA REUTERS / SOCIAL MEDIA

MANILA, 26 des. (DPA/EP) -

Almenys 17 persones han mort a conseqüència del pas del tifó Úrsula per les Filipines, que va afectar províncies de l'est i del centre de l'arxipèlag durant el dia de Nadal, segons l'últim balanç que han ofert les autoritats aquest dijous.

A més a més, hi ha onze desapareguts a les províncies d'Iloilo, Capiz i Aklan, les més afectades pels forts vents i les intenses pluges que ha deixat el tifó des del 24 de desembre, segons les autoritats locals.

El tifó ha perdut força i s'ha afeblit a mesura que ha travessat l'arxipèlag filipí cap al mar de la Xina Meridional, segons l'agència meteorològica. Aquest dijous anava acompanyat de vents de 130 quilòmetres per hora i ratxes de fins a 160 quilòmetres en el seu avanç cap al nord-oest, a 15 quilòmetres per hora.

Més de 24.000 persones s'han vist atrapades en ports després que els guardacostes suspenguessin tots els ferris. A més a més, almenys 115 vols domèstics han estat cancel·lats.

58.000 persones més han hagut d'abandonar les seves llars davant els efectes de l'Úrsula, que ha arrencat teulades, ha tombat arbres i pals elèctrics, i ha destruït alguns habitatges. Així mateix, a les zones afectades també s'hi han produït lliscaments de terra i inundacions. Algunes províncies s'han quedat sense electricitat.