Publicat 18/5/2020 15:39:48 +02:00CET

Augmenten a 150 els morts a Mèxic pel consum d'alcohol adulterat

Restriccions a la venda d'alcohol a Mèxic
2020 GETTY IMAGES / HECTOR VIVAS

MADRID, 18 maig (EUROPA PRESS) -

Unes 150 persones han mort pel consum d'alcohol adulterat en diversos estats de Mèxic en les últimes setmanes, segons els balanços notificats per les diferents administracions locals, entre elles la de Puebla, que tenia confirmats fins a aquest diumenge almenys 70 morts.

En concret, la Secretaria de Salut de Puebla ha informat en un comunicat de la intoxicació de 96 persones, de les quals 70 han perdut la vida i onze estan ingressades, "en la seva majoria en estat greu".

Les autoritats han registrat casos en almenys vuit municipis de l'estat mentre la Fiscalia investiga l'origen d'aquestes intoxicacions, "a fi que no quedin impunes i es doni amb els responsables", segons la nota oficial difosa el diumenge.

El segon estat amb més defuncions és Jalisco, on l'Unitat de Vigilància Epidemiològica de la Secretaria de Salut estatal té registrats 42 decessos i 60 hospitalitzacions urgents, mentre que a l'estat de Morelos les autoritats van elevar la setmana passada a 29 la xifra provisional de morts, segons el diari 'L'Universal'.

A l'estat de Yucatán, les autoritats han xifrat en almenys set els morts en plena 'llei seca', informa 'Excelsior'. L'autòpsia realitzada als cossos d'aquestes persones va evidenciar que havien consumit productes químics tòxics per a l'ésser humà.

D'altra banda, cinc persones han perdut la vida a Veracruz, mentre que almenys set han hagut de ser ingressades a la zona centro d'aquest estat. L'alcaldessa del municipi de Rafael Delgado, Isidora Antonio Ramos, ha confirmat que el consum de begudes fraudulentes ha augmentat després de les restriccions adoptades per la pandèmia de coronavirus, informa 'La Jornada'.

Contador