Publicat 5/6/2019 19:07:49 +02:00CET

Augmenten a 100 els morts durant la repressió de les protestes a Khartum

Sudán.- Aumentan a 100 los muertos durante la represión de las protestas en Jartum
REUTERS / STRINGER .

MADRID, 5 Juny (EUROPA PRESS)

Almenys un centenar de persones han mort durant els intents per part de les forces de seguretat sudaneses de desallotjar l'asseguda de protesta davant del Ministeri de Defensa a Khartum ocorreguts el dilluns, segons ha informat el Comitè Central de Metges del Sudan, una organització afí a l'oposició.

"Informem amb tristesa que 40 cossos van ser recuperats del riu Nil ahir", ha indicat en un comunicat publicat en el seu perfil en Facebook.

"Van ser duts amb vehicles que pertanyen a les milícies janjawid a una destinació desconeguda", ha precisat l'organització, en referència a les força paramilitars que van combatre a Darfur i que posteriorment van donar pas a les Forces de Suport Ràpid (RSF), a les quals s'ha acusat d'atacar i disparar contra els manifestants.

Hores abans, l'associació mèdica havia informat que sobre la base de les informacions de les quals disposa hi havia 60 morts i 326 ferits, molts dels quals es troben en estat crític, tot i així ja s'havia anticipat que el balanç de morts s'esperava que fos "molt més alt".

En el seu últim comunicat, ha denunciat que es manté suspès el servei d'Internet i hi ha problemes amb la telefonia mòbil. "Enmig d'aquesta apagada mediàtica, les milícies del Consell de Transició (la junta militar en el poder) continuen matant i aterroritzant persones innocents indefenses als carrers i dins de les cases a Khartum i a tot el país, i fent augmentar el nombre de morts i ferits a tots els hospitals", ha assegurat.