Publicat 20/1/2019 10:22:55 +01:00CET

Augmenta a 76 el nombre de morts per l'explosió d'un conducte de combustible a Mèxic

Mxic
Jose Pazos/Prensa Internacional / DPA

MADRID, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

Almenys 76 persones han mort i 71 han resultat ferides després de l'explosió aquest divendres d'un conducte de combustible de la petroliera estatal Pemex en l'estat mexic d'Hidalgo, segons ha confirmat el governador de l'estat, Omar Fayad, en el seu últim balan.

"Lamentablement el nombre de morts ha crescut al llarg del dia, ja són 71 persones les que han perdut la vida en aquest trgic accident, mentre que 76 persones continuen ferides, algunes molt greument", havia informat prviament Fayad durant una entrevista telefnica amb la cadena de televisió mexicana Foro TV. Hores més tard, en declaracions recollides pel diari 'Excélsior', la xifra ha pujat a 76 persones.

"Li expresso les meves condolences a les famílies dels morts. Brindarem de manera coordinada i conjunta, les autoritats d'Hidalgo i el Govern de Mxic, tot el suport necessari als ferits. Reconec als mitjans de comunicació i agraeixo al President pel seu suport", havia manifestat el governador anteriorment en el seu compte personal de Twitter.

L'explosió s'ha produt al voltant de les 19.00 (hora local) per la fugida de combustible. El conducte era aprofitat per centenars de persones dels municipis propers i es calcula que prop de mil persones es trobaven al lloc per recollir combustible, segons ha informat el diari local 'El Universal'.

El president mexic, Andrés Manuel López Obrador, ha lamentat l'accident i ha donat instruccions per controlar el foc i atendre a les víctimes. El mandatari ha comparegut al costat del governador en la presentació del nou balan.

Al lloc del sinistre han acudit centenars de persones que busquen als seus familiars desapareguts que poguessin trobar-se a l'rea on va ocórrer l'explosió.

Les autoritats de la Procuraduría estatal han informat a aquestes persones que acudeixin al Ministeri Públic que se situa a Mixquiahuala on se'ls efectuar un examen gentic perqu sigui comparat amb les restes dels cossos que han estat oposats.

El secretari general de Nacions Unides (ONU), António Guterres, ha manifestat les seves condolences davant l'ocorregut, segons ha transms aquest dissabte el seu portaveu, Stéphane Dujarric.

"El secretari general va saber amb tristesa de l'explosió mortal", ocorreguda la nit del 18 de gener en un oleoducte al central estat mexic d'Hidalgo, davant l'ocorregut ofereix les seves condolences a les famílies dels morts en aquest trgic esdeveniment i expressa la seva solidaritat amb el poble i el Govern de Mxic", ha dit Dujarric en un comunicat.