Publicat 21/12/2019 14:22:14 +01:00CET

Augmenta a 21 el nombre de morts per les protestes a l'Índia contra l'esmena a la llei de ciutadania

Protestes a l'Índia
Kamal Kishore/PTI/dpa

NOVA DELHI, 21 des. (Reuters/EP) -

Almenys 21 persones han mort a l'Índia des del començament de les protestes la setmana passada contra l'esmena a la llei nacional de ciutadania que concedeix santuari a minories religioses perseguides en detriment, segons els seus crítics, de la població musulmana del país.

L'estat d'Uttar Pradesh ha registrat el nombre més gran de víctimes mortals, 15, seguit d'Assam (quatre) i Karnataka (dues), segons l'inspector general de policia, Praveen Kumar, que ha destacat incidents de violència durant aquest divendres, incloent incendis, apedregades i danys a la propietat.

Així mateix es té constància de 263 policies ferits, dels quals 57 van ser hospitalitzats per ferides d'arma de foc. També cal constatar 705 detinguts i 4.500 interrogats.

Un dels últims morts és un nen de vuit anys que va morir aixafat per la multitud quan la policia va intervenir per dispersar-la.

Les manifestacions continuen avui a Patna, Kochi i Thiruvananthapuram, segons ha informat el canal de notícies NDTV.

La llei d'esmena de la ciutadania estableix que els migrants de l'Afganistan, Bangladesh i el Pakistan de minories religioses com els sikhs, els cristians i els hindús que van arribar a l'Índia abans del 2015 per estar perseguits en els seus països d'origen tenen dret a la ciutadania índia. Per als seus crítics, suposa un atac a la Constitució laica del país.