Publicat 23/12/2019 10:17:29 +01:00CET

Ascendeixen a 17 els morts per l'erupció del volcà d'illa Blanca

El volcà d'illa Blanca des de Whakatane
INSTITUO DE CIENCIAS GEOLÓGICAS Y NUCLEARES

MADRID, 23 des. (EUROPA PRESS) -

El nombre de morts per l'erupció del volcà d'illa Blanca, a Nova Zelanda, ha augmentat aquest dilluns a 17 després que un dels ferits morís a l'hospital Middlemore, a Auckland.

El subcomissari de policia, John Tims, comandant nacional d'operacions en l'erupció, ha especificat que la víctima ha mort aquest diumenge a la nit, segons ha recollit el diari local 'The New Zealand Herald'.

Per la seva banda, el comandant del districte de la badia de Plenty, el superintendent Andy McGregor, ha explicat que la guàrdia costera i la policia han dut a terme durant aquest cap de setmana una recerca aèria "exhaustiva" de les víctimes restants de l'erupció, dues persones que continuen desaparegudes, però que no s'ha trobat res.

Hi havia 47 persones prop de la illa en el moment de l'erupció, que va tenir lloc el 9 de desembre. D'aquestes, 24 eren d'Austràlia, nou dels Estats Units, cinc de Nova Zelanda, quatre d'Alemanya, dos de la Xina i dos del Regne Unit i una de Malàisia.

Les autoritats neozelandeses estan sotmeses a una creixent pressió de les famílies de les víctimes i de la comunitat local per recuperar al més aviat possible els seus cadàvers davant el risc que es produeixi una nova erupció.