Publicat 6/2/2019 10:00:02 +01:00CET

Ascendeixen a 142 els morts pel col·lapse d'una presa al Brasil

Imatge d'una presa (recurs)
TWITTER

MADRID, 6 febr. (EUROPA PRESS) -

El balan de morts a causa del trencament d'una presa minera el passat 25 de gener a la localitat brasilera de Brumadinho, a Minas Gerais, al sud-est del país, ha augmentat a 142, segons han confirmat aquest dimarts les autoritats del país.

Un total de 122 cossos han estat identificats, mentre que 194 persones continuen desaparegudes, segons ha recollit la cadena de televisió brasilera Globo TV.

L'allau de fang va destruir les sirenes que havien d'alertar els treballadors i van bloquejar una ruta de fugida que l'empresa Vale havia considerat segura.

Les autoritats del Brasil van congelar al gener més de 800 milions de reals (uns 191 milions d'euros) en fons de l'empresa com a compensació per a les víctimes.

La tragdia ha generat una ira generalitzada al Brasil i més dubtes sobre el compromís de Vale amb la seguretat després d'un incident semblant que va tenir lloc fa tres anys en un jaciment del qual n'era copropietria.

El president executiu de l'empresa, Fabio Schvartsman, ha afirmat que Vale paralitzar les operacions que fan servir aquestes preses i que gastar uns 5.000 milions de reals (uns 1.136 milions d'euros) en el seu desmantellament durant els propers tres anys.