Publicat 10/8/2020 15:45:00 +02:00CET

Artadi (JxCat): competeix a la Mesa i a Torrent publicar íntegrament la resolució sobre la monarquia

La nueva vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, tras una entrevista para Europa Press realizada en Barcelona, Catalunya, (España) a 10 de agosto de 2020.
Marc Brugat - Europa Press

   Demana no utilitzar els lletrats com a "excusa" davant d'una decisió política

   BARCELONA, 10 ago. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta de JxCat i diputada al Parlament Elsa Artadi, ha defensat que competeix a la Mesa del Parlament, i "en primera instància" al president del Parlament, Roger Torrent, publicar de forma íntegra al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (Bopc) la proposta de resolució conjunta de JxCat, ERC i CUP, aprovada el divendres pels tres grups.

   "És una decisió política que competeix a la Mesa del Parlament, exclusivament, i en primera instància, al president del Parlament. No ens podem amagar darrere dels lletrats", ha manifestat en una entrevista a Europa Press.

   Aquest dilluns, el secretari general del Parlament, Xavier Muro, ha exclòs del Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (Bopc) la publicació de dos punts del text presentat conjuntament per JxCat, ERC i la CUP, un més d'una proposta de resolució d'ERC, i dos punts d'una altra presentada per la CUP.

   Per a Artadi, és imprescindible que es publiqui la resolució conjunta de forma íntegra, i ha demanat no utilitzar els lletrats, tampoc al lletrat major, Joan Ridao, com a excusa per prendre aquesta decisió.

   "Al Parlament no anem a fer debats simbòlics, no anem només a debatre i passar l'estona. Hi anem a prendre decisions. És imprescindible que es publiqui com qualsevol altre tema que s'aprova al Parlament, perquè has de deixar constància que això ha passat", ha subratllat.

   També ha recordat que el vicepresident primer de la Cambra, Josep Costa (JxCat), es va oferir a publicar ell mateix el text, i ha demanat als grups presents a la Mesa ser conseqüents per deixar constància i poder executar el que recull la resolució.

SOBIRANIA DEL PARLAMENT

   En preguntar-se-li si ERC i la CUP --que no és a la Mesa-- comparteixen la posició de JxCat, Artadi ha cridat a "no seguir reduint la sobirania" del Parlament perquè, al seu judici, els polítics tenen una responsabilitat de cara als ciutadans i no poden amagar-se darrere dels funcionaris.

   Després de recordar que JxCat i ERC tenen majoria a la Mesa, ha recalcat que el que acabi passant dependrà d'aquesta majoria, i que el seu grup ja ha dit que està per la publicació: "Passarà o no el que es vulgui que passi políticament".

   "Aquí es va prendre una decisió, tots vam ser conscients. Va ser una proposta de resolució molt debatuda i aquí tots van votar a consciència del que es votava", ha resolt.