Actualitzat 21/01/2015 17:51

Els investigadors descobreixen que la casa de Nisman tenia un altre accés

Nisman
Foto: MONTAJE NOTIMÉRICA

BUENOS AIRES, 21 Ene. (EUROPA PRESS) 

Els investigadors han descobert que l'habitatge del fiscal Alberto Nisman, que va morir dilluns en estranyes circumstàncies després de presentar una denúncia contra el Govern per encobrir els suposats responsables de l'atemptat contra l'Associació Mutual Israelita de l'Argentina (AMIA) a Buenos Aires, té un altre accés.

   Fonts del cas han revelat a l'agència de notícies DyN que la casa de Nisman, ubicada al 13è pis de la torre Le Parc, al barri de Puerto Madero, a Buenos Aires, a més de la porta principal i la del servei, té un tercer accés.

   Pel que sembla, l'habitatge està comunicat amb l'apartament del costat per un passadís en el qual estan instal·lats els aparells d'aire condicionat. A cada extrem del corredor hi ha una porta metàl·lica que dóna accés a una de les cases.

   Les mateixes fonts han revelat que els investigadors han trobat una empremta dactilar i una trepitjada que semblen recents en aquest passadís, per la qual cosa ara centren els seus esforços a identificar els seus propietaris.

   A més, el serraller que va haver d'obrir l'apartament perquè la família i la policia pogués accedir, ja davant de la sospita que alguna cosa LI havia passat a Nisman, ha revelat que la porta de servei no estava tancada amb clau.

   "La (porta) de servei estava sense tancar-se, simplement vaig empènyer la clau i vaig entrar en dos minuts", ha dit, en declaracions recollides pel diari argentí 'La Nación', subratllant que "qualsevol persona podria haver-la obert".

   Aquesta afirmació contradiu la versió oficial difosa pel Ministeri Públic en un comunicat en les primeres hores, segons la qual la porta de servei estava tancada amb la clau col·locada en el pany per dins.

   Aquestes últimes pistes podrien ajudar a desvetllar una de les grans incògnites de la mort de Nisman: en la hipòtesi de l'assassinat, que no és la principal en les investigacions, Com es van colar a casa seva els criminals?.

UN TRET AL CAP

   El cadàver de Nisman va ser trobat al bany de casa seva de Buenos Aires amb un tret fet just a sobre de la seva orella dreta amb una pistola del calibre 22 trobada al costat del cos del fiscal que li hauria prestat un amic.

   Els primers anàlisis forenses han determinat que no hi havia restes de pólvora a les mans de Nisman, el que engegaria a rodar la hipòtesi del suïcidi, tot i que la fiscal del cas, Vivane Fain, ha explicat que acostuma a ocórrer amb les pistoles de baix calibre.

   Per confirmar els resultats, els investigadors han avançat que faran un tret amb la pistola trobada al costat del cadàver del fiscal per veure si deixa restes de plom, bari i antimoni.

DENUNCIA CONTRA EL 'KIRCHNERISME'

   La mort de Nisman ha causat una gran commoció perquè es produeix una setmana després que el fiscal acusés a la presidenta l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, i al seu ministre d'Exteriors, Héctor Timerman, entre d'altres càrrecs públics, d'encobrir als iranians sospitosos de portar a terme l'atemptat de l'AMIA.

   "La senyora presidenta va ordenar desviar la investigació, va abandonar anys d'un legítim reclam de Justícia i va buscar lliurar de tota sospita als imputats iranians, contradient la seva provada vinculació amb l'atemptat. Va decidir fabricar 'la innocència de l'Iran'", va dir en un escrit de 300 pàgines.

   Així, el representant del Ministeri Públic va sol·licitar, a més d'una declaració indagatòria, un embargament preventiu dels béns de Fernández de Kirchner i els altres acusats per 200 milions de pesos (19,7 milions d'euros).

ATEMPTAT CONTRA L'AMIA

   L'atemptat contra l'AMIA, que va deixar 85 morts i 300 ferits és  l'atac terrorista més gran perpetrat en terra argentina, tot i la qual cosa segueix sense resoldre perquè els sospitosos, cinc iranians entre els quals es troben l'expresident Akbar Haiximi Rafsanjani i l'exministre de Defensa Ahmad Vahidi, mai han estat interrogats.

   El 2013, els governs de Fernández de Kirchner i Mahmud Ahmadinejad van signar un Memoràndum d'Entesa (MOE) amb l'objectiu de "destravar una causa que estava absolutament immobilitzada".

   El MOE permetia per primera vegada a les autoritats argentines interrogar als acusats al país sud-americà de l'atemptat contra l'AMIA, una cosa a la qual la República Islàmica s'havia negat insistentment.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés