António Guterres, de cara al 2020: "El món necessita que els joves continuïn manifestant-se i pensant en gran"

Publicat 30/12/2019 10:00:27CET
António Guterres, secretari general de l'ONU
Jean Marc Ferre/UN Geneva/dpa

MADRID, 30 des. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de l'ONU, António Guterres, ha animat els joves al fet que continuïn manifestant-se i "pensant en gran" de cara al 2020 com ho han fet en aquest darrer any, perquè constitueixen "la font més gran d'esperança".

"Aquest any, el món necessita que els joves continuïn manifestant-se. Continuïn pensant en gran, continuïn traspassant els límits, i continuïn exercint pressió", ha defensat en el seu missatge amb motiu d'any nou.

L'any 2020 comença "amb molta incertesa i inseguretat, desigualtat persistent i odi creixent, un món en guerra i un planeta que s'escalfa", ha subratllat Guterres, que ha incidit que "el canvi climàtic no és només un problema a llarg termini, sinó un perill clar i present".

Davant aquestes circumstàncies, ha afegit, "no podem ser la generació que va amagar el cap a la sorra mentre el planeta cremava". Tot i que, ha puntualitzat, "també hi ha esperança" i aquesta esperança són els joves.

Guterres ha posat en valor que els joves s'han posat al capdavant de l'acció climàtica, de la lluita per la igualtat de gènere i de la justícia social i els Drets Humans. "Em sento inspirat per la seva passió i determinació", ha assegurat el màxim responsable de l'ONU.

"Esteu reclamant encertadament un paper per modelar el futur", ha afirmat, i ha assegurat que tant ell com l'ONU, que el 2020 compleix 75 anys, estan amb els joves en això.

Contador