Publicat 6/12/2019 15:03:05 +01:00CET

Angela Merkel ret homenatge a les víctimes del nazisme en la seva primera visita a Auschwitz

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre polonès, Mateusz Morawiecki, visiten l'antic camp de concentració nazi d'Auschwitz
Robert Michael/dpa-Zentralbild/d

OSWIECIM (POLÒNIA), 6 des. (DPA/EP) -

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha honorat aquest divendres les víctimes del nazisme a l'antic camp de concentració d'Auschwitz, a Polònia, i ha mantingut un minut de silenci davant l'anomenat 'mur negre', on es van assassinar milers de presoners.

Prèviament, la cap del Govern alemany ha recorregut una cambra de gas i un crematori acompanyada pel primer ministre de Polònia, Mateusz Morawiecki, i el president de la Fundació Auschwitz-Birkenau, Piotr Cywinski.

És la primera vegada que Merkel visita Auschwitz. La seva presència coincideix amb el desè aniversari de la Fundació Auschwitz-Birkenau, que es dedica a preservar el lloc commemoratiu en el terreny de l'antic camp.

Abans que ella, els excancellers alemanys Helmut Schmidt i Helmut Kohl van estar al lloc.

El camp de concentració i extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau a la Polònia llavors ocupada pels nazis és considerat a tot el món un símbol de l'Holocaust. S'estima que van ser-hi assassinades més d'un milió de persones, la majoria jueus.