Publicat 4/8/2020 19:05:00 +02:00CET

AMP.- Líban.- Desenes de víctimes en dues explosions a la zona del port de Beirut

MADRID, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

Diverses desenes de persones han resultat ferides aquest dimarts a causa de dues potents explosions que han sacsejat la zona del port de la capital del Líban, Beirut, sense que de moment hi hagi confirmació sobre què l'ha causat.

Els vídeos que circulen en xarxes socials mostren una explosió i una gran columna de fum a la zona, prèvia a una segona deflagració de major potència.

Fonts citades per l'agència estatal libanesa de notícies, NNA, han assenyalat que l'incident hauria tingut lloc en una sitja del port que acull una fàbrica de focs artificials, si bé no hi ha versió oficial del succés.

El ministre de Sanitat, Hamad Hasán, ha indicat que les explosions han deixat "un molt alt nombre" de víctimes i ha ordenat a tots els hospitals que atenguin els ferits per l'incident, tal com ha recollit el diari 'The Daily Star'.

Els mitjans locals apunten a desenes de víctimes entre morts i ferits, mentre que la Creu Roja ha confirmat l'enviament d'unitats a la zona per ajudar en les tasques de cerca i rescat.

Per la seva banda, el governador de Beirut, Maruán Abud, ha afirmat que les autoritats han perdut el contacte amb diversos bombers que s'havien desplaçat el lloc després de la primera explosió, segons la cadena libanesa LBC.

Les autoritats libaneses no s'han pronunciat de moment sobre el succeït i es desconeix si s'ha tractat d'un accident o d'un atemptat.