Amnistia recorda a Trump que tot atac contra el patrimoni cultural de l'Iran constituiria un crim de guerra

Publicat 6/1/2020 18:16:48CET
El president dels Estats Units, Donald Trump
Michael Laughlin

MADRID, 6 gen. (EUROPA PRESS) -

L'ONG Amnistia Internacional ha exigit al president dels Estats Units, Donald Trump, que es retracti immediatament de la seva amenaça de bombardejar llocs històrics de l'Iran per considerar aquests atacs constitutius d'un crim de guerra.

"Qualsevol atac deliberat sobre objectes civils entre ells llocs religiosos o patrimonis culturals són una violació del Dret Internacional i suposen crims de guerra", ha comunicat l'organització en seu compte de Twitter.

"El president Trump ha de retirar la seva amenaça contra l'Iran i expressar en públic el seu compromís amb la llei internacional", ha afegit l'organització.

Trump va indicar en un seguit de missatges a Twitter que els Estats Units ha identificat 52 objectius iranians, "alguns d'ells de molt alt nivell i importants per a l'Iran i la cultura iraniana", i que aquests "seran atacats molt ràpidament i molt durament" en cas de conflicte.

Les lleis de guerra prohibeixen els atacs deliberats contra objectius civils que no es facin servir per a propòsits militars i contemplen que aquells que ordenin o executin aquests atacs són responsables de crims de guerra.

"L'amenaça de Trump d'atacar el patrimoni cultural iranià demostra el seu insensible menyspreu per les lleis internacionals", ha manifestat també Andrea Prasow, de l'organització humanitària Human Rights Watch.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 3. 3

  Ferit de bala un camioner després d'enfrontar-se a un lladre a Vilanova de la Barca

 4. 4

  Barcelona promourà 80 activitats per orientar els joves sobre estudis postobligatoris

 5. 5

  Microsoft ha d'actualitzar Windows 7 després de deixar de donar suport al sistema operatiu

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista