Publicat 23/12/2019 16:46:08 +01:00CET

Almenys tres morts a Damasc després del llançament de míssils israelians

Bashar al Assad, en Damasco
-/SANA/dpa

MADRID, 23 des. (EUROPA PRESS) -

Almenys tres persones han mort al sud de Damasc, la capital de Síria, a causa del llançament de míssils israelians, segons ha informat aquest dilluns l'Observatori Sirià de Drets Humans (SOHR).

El SOHR, amb base a Londres però informants a Síria, ha detallat que és probable que les persones siguin de nacionalitat iraniana i que han mort a causa de l'impacte d'un míssil a l'àrea que es troba entre Sayida Zainab i Aqraba, al sud de la capital.

El mes anterior, el SOHR havia denunciat que 11 persones van morir a causa d'un atac aeri al sud i sud-oest de Damasc. A més, han assegurat que es van destruir armes i munició vinculades a la Guàrdia Revolucionària Islàmica (IRG) i que es van atacar campaments i posicions on es trobaven les forces del règim de Bashar al-Assad.

Per la seva banda, l'agència de notícies oficial de Síria, SANA, ha informat que els sistemes de defensa antiaèria del país àrab han interceptat míssils dirigits a la província de Damasc "procedents dels territoris ocupats".

"La nostra defensa antiaèria va interceptar a les 23.00 (hora local del diumenge) míssils procedents dels territoris ocupats", segons SANA, que va afegir que un dels blancs aeris "hostils" ha estat derrocat sobre la localitat d'Aqraba, a la província de Damasc.

L'exèrcit d'Israel, que no s'ha pronunciat, ha dut a terme desenes de bombardejos a Síria argumentant que actua per evitar l'establiment de bases iranianes al país i l'enviament d'armes al grup libanès Hezbolá per part d'Iran.