Actualitzat 26/11/2019 13:02:54 +00:00 CET

Almenys sis morts en el pitjor terratrèmol que s'ha registrat mai a Albània

Un terremoto de magnitud 6,4 en la escala Richter ha sacudido la madrugada de este martes la capital de Albania, Tirana
REUTERS

TIRANA, 26 nov. (Reuters/EP) -

Almenys sis persones han mort a conseqüència d'un terratrèmol de magnitud 6,4 en l'escala de Richter registrat a la capital d'Albània, Tirana, el sisme més important que ha patit el país en les darreres dècades i que ha provocat l'ensorrament de diversos edificis.

El moviment tel·lúric s'ha registrat poc abans de les 4.00 hores d'aquest dimarts, segons les estimacions del Servei Geològic dels Estats Units (USGS), i és el segon terratrèmol més fort registrat en els darrers dos mesos.

El moviment tel·lúric ha tingut l'epicentre a 30 quilòmetres a l'oest de Tirana, amb hipocentre en una profunditat de deu quilòmetres, segons l'USGS. S'han trobat dues dones sota els enderrocs en un edifici d'apartaments a la localitat de Thumane, al el nord del país, i un home ha mort a Kurbin després de saltar des d'un edifici per por a les conseqüències del sisme, segons ha informat una portaveu del Ministeri de Defensa albanès.

Els cossos de tres víctimes més s'han trobat entre els enderrocs de dos edificis que s'han esfondrat pel sisme a la localitat de Durrës. Els treballadors d'emergències han explicat als mitjans locals que una de les víctimes mortals és una dona vella que volia salvar la seva neta dels enderrocs.

La policia ha dit que la població de Durrës i de zones limítrofes ha d'evitar conduir per la zona per permetre que arribin els serveis d'emergència a les zones més afectades. Dos portaveus del Govern han explicat a Reuters que els pitjors danys en edificis s'han registrat a Durrës i que s'han endut diverses persones a un hospital de Tirana.

Les imatges d'edificis esfondrats a zones urbanes recorden el terratrèmol del 1979 a la localitat de Shkoder, prop de la frontera amb Montenegro. Albània és un dels països més pobres d'Europa amb un nivell d'ingressos mitjans que suposa menys d'un terç de la mitjana, segons Eurostat.