Almenys quatre morts per un seguit de tirotejos a Nuevo Laredo (Mèxic)

Publicat 2/1/2020 11:06:19CET
Frontera de Mèxic amb els Estats Units a Nuevo Laredo
Genaro Molina - Archivo

MADRID, 2 gen. (EUROPA PRESS) -

Almenys quatre persones han mort a conseqüència d'un seguit de tirotejos que s'han produït en les últimes hores a la ciutat de Nuevo Laredo, al nord de Mèxic, entre suposats narcotraficants i policies, que han desencadenat el pànic entre els residents locals.

El primer incident s'ha produït a la colònia Francisco Villa, on suposats membres del càrtel del Noreste han preparat una emboscada a membres de la Policia Estatal, que ha donat lloc a una persecució que s'ha estès a altres zones de Nuevo Laredo.

Els agents han disparat contra les camionetes en les quals es desplaçaven els atacants, per la qual cosa aquests s'han refugiat en locals comercials i habitatges. Allà, tres narcotraficants han estat abatuts, però dos han aconseguit escapar.

En un segon tiroteig, un quart home armat ha estat abatut per la Policia Estatal després d'una persecució semblant per Nuevo Laredo, segons el diari mexicà 'El Universal'.

En aquest context, el consolat nord-americà a Nuevo Laredo ha emès una alerta de seguretat en la qual recomanava "buscar refugi" al personal del Govern nord-americà a la ciutat mexicana.

El governador de Tamaulipas, Francisco Cabeza de Vaca, ha atribuït els atacs al càrtel del Noreste. "El Govern de Tamaulipas no baixarà la guàrdia", ha dit a Twitter, i ha promès que actuarà "amb fermesa". "A Tamaulipas no hi haurà treva contra els violents", ha assegurat.

Contador