Actualitzat 11/12/2019 11:00:58 +00:00 CET

Almenys un mort i més de 60 ferits en un atemptat a l'Afganistan

Bandera de Afganistán
REUTERS / AHMAD MASOOD

MADRID, 11 des. (EUROPA PRESS) -

Almenys una persona ha mort i 62 més han resultat ferides, totes elles civils, en un atac amb cotxe bomba que s'ha registrat a les portes de la base aèria que l'Exèrcit dels Estats Units té a la ciutat afganesa de Bagram, al nord-est del país.

L'atac ha tingut lloc cap a les 06.00 hores (hora local) prop d'una clínica que es troba al costat de l'entrada de la base militar, tal com han assenyalat les autoritats locals. Veïns de la zona han confirmat una "gran explosió", segons el portal de notícies Tolo News.

El governador del districte de Bagram ha informat que set milicians es van enfrontar a les forces de seguretat abans de la detonació de dos vehicles carregats amb explosius, d'un total de quatre que suposadament estaven preparats.

"L'explosió va ser molt forta i va sorprendre la població", ha explicat. "L'objectiu era la base aèria de Bagram", ha afegit, si bé les autoritats locals han identificat com a civils totes les víctimes d'aquest atac.

La missió de l'OTAN ha afirmat en un comunicat que els milicians "van atacar una instal·lació mèdica que s'està construint per ajudar els afganesos que viuen prop de la base". la instal·lació ha patit "danys greus", tot i que l'atac va ser repel·lit "ràpidament".

Fa poc més d'una setmana, el president dels Estats Units, Donald Trump, havia compartit el Dia d'Acció de Gràcies amb les tropes en aquesta base militar.