Publicat 28/12/2019 13:08:09 +01:00CET

Almenys 94 morts i gairebé cent ferits per l'explosió d'un camió bomba al sud-oest de Mogadiscio

dpatop - 28 December 2019, Somalia, Mogadishu: The wreckage of bus stands after a car bomb has exploded at a security checkpoint in Mogadishu, killing more that 50 people. 
(best quality available) Photo: Abdirahman Mohamed/dpa
Abdirahman Mohamed/dpa

MADRID, 28 des. (EUROPA PRESS) -

Almenys 94 persones han mort i gairebé un centenar han resultat ferides per l'explosió d'un camió bomba que ha tingut lloc aquest dissabte en una intersecció del sud-oest de la capital de Somàlia, Mogadiscio, segons ha confirmat una ONG internacional amb presència al país africà i un diputat del Parlament somali.

El balanç de l'ONG corrobora la informació que ha proporcionat el diputat Abdirisak Omar Mohamed, qui ha estimat un total de 94 morts --17 policies, 73 civils somalis i quatre estrangers-- mentre que fonts mèdiques sota anonimat de l'hospital de Medina xifren els ferits al voltant del centenar.

Entre aquests quatre morts hi ha almenys dues persones de nacionalitat turca, integrants d'un equip d'enginyers que es trobava pràcticament just al costat de la detonació, segons ha confirmat l'Ambaixada de Turquia a Somàlia al servei d'informació internacional dels Estats Units, Voice of America.

El servei d'ambulàncies de la capital, Aamin, ha confirmat que l'explosió pertany a la d'un camió bomba --es desconeix si amb un terrorista suïcida al volant-- en un punt de control situat en una cruïlla que fan servir els vehicles que arriben a la capital somali des de la localitat d'Afgooye, situada uns 20 quilòmetres a l'est de l'urbs.

En els voltants de l'explosió hi ha una oficina de Trànsit que visiten diàriament desenes de persones per pagar els seus impostos de circulació, per la qual cosa hi ha un elevat nombre de morts.

Aquest atemptat seria el tercer més sagnant de la història recent de la capital, per darrere del que va tenir lloc el 14 d'octubre del 2017 --587 morts-- i el d'octubre del 2011 --100 morts--.

Encara que cap grup ha assumit la responsabilitat de l'atemptat, el Govern somali ha sospitat immediatament del grup terrorista Al-Shabab, responsable principal d'aquestes matances a Somàlia.