Almenys 785 simpatitzants estrangers d'Estat Islàmic escapen del camp d'Ain Issa

Publicat 13/10/2019 12:37:40CET
Siria.- Al menos 785 simpatizantes extranjeros de Estado Islámico escapan del campo de Al Issa
REUTERS / ERIK DE CASTRO - Archivo

BEIRUT, 13 oct. (Reuters/EP) -

Almenys 785 simpatitzants estrangers afiliats a l'organització gihadista Estat Islàmic han escapat aquest diumenge del camp d'Ain Issa, al nord-est de Síria i sota vigilància de les forces kurdes, afeblides per la campanya militar que Turquia ha llançat contra elles aquesta setmana.

Les forces de seguretat kurdes no tenen els guàrdies suficients com per custodiar el campament d'Ain Issa, que alberga famílies de gihadistes de l'Estat Islàmic, ha avisat aquest diumenge un portaveu de les Forces Democràtiques Sirianes.

El sistema de guàrdies del camp s'ha afeblit des de l'inici de l'ofensiva turca al nord-est de Síria perquè alguns dels guàrdies han estat traslladats al capdavant per combatre contra els rebels recolzats per Turquia.

A més, el mateix camp ha estat objecte de bombardejos per part d'Ankara, que han obligat a fugir a part del personal, segons el responsable kurd Marvan Qamishlo. "La vigilància, ara mateix, és molt feble", ha manifestat.

Així doncs, on abans estaven destinats més de 700 guàrdies només queda una desena part del personal de custòdia. Això ha donat lloc a situacions com les de fa unes hores, quan cent familiars de gihadistes, la majoria dones i nens, han escapat del lloc.