Publicat 18/4/2019 10:01:45 +02:00CET

Almenys 64 morts per les tempestes que han afectat diverses zones de l'Índia

Tormenta tropical Pabuk en Tailandia
REUTERS / STRINGER . - Archivo

MADRID, 18 abr. (EUROPA PRESS) -

Almenys 64 persones han mort com a conseqüncia de les intenses tempestes registrades durant les últimes 48 hores a l'oest, al centre i al nord de l'Índia, i són els estats de Rajasthan i Madhya Pradesh els més afectats, segons ha informat el diari 'The Times of India'.

La majoria de les persones que han perdut la vida han mort perqu els han caigut a sobre arbres, rajos o han estat electrocutades. A l'estat de Rajasthan s'han registrat 25 morts, mentre que al de Madhya Pradesh s'han comptabilitzat 21 morts, a Gujarat deu més i a Maharashtra tres morts més.

Les tempestes han causat greus danys en cultius pels forts vents i les precipitacions a Madhya Pradesh, a Panjab i a altres llocs. Les morts registrades per les intenses tempestes han acabat generant una intensa polmica amb el primer ministre, Narendra Modi, que aquest dimecres al matí va lamentar les morts comptabilitzades a Gujarat i va anunciar ajudes per a aquest estat.

Poc després, les autoritats de l'estat de Madhya Pradesh van tirar en cara al cap del Govern la seva reacció i van assegurar que sembla que només es preocupa pel seu estat natal i no pels altres estats més afectats per les tempestes.

Posteriorment, l'oficina del primer ministre ha afirmat que Modi ha traslladat el seu condol per les víctimes mortals a tot el país i ha anunciat el suport del Govern de Nova Delhi per a les zones afectades.