Almenys 43 morts després de les violentes inundacions a diverses ciutats d'Indonèsia

Publicat 3/1/2020 12:11:38CET
Dos nens en una de les àrees que han quedat inundades després de les pluges torrencials a Indonèsia.
Agung Fatma Putra/SOPA Images vi / DPA

JAKARTA, 3 gen. (DPA/EP) -

Les autoritats d'Indonèsia han informat aquest divendres que almenys 43 persones han mort a causa de les violentes inundacions que aquests darrers dies han afectat diversos punts del país, entre ells Jakarta, la capital.

El Ministeri d'Afers Socials ha explicat que algunes de les morts s'han produït per electrocució, després que l'aigua hagi inundat grans àrees de la capital, on han mort nou persones, i altres poblacions com Bogor, a la província de Java Occidental, on s'han registrat 17 víctimes mortals.

Es tracta d'una de les pitjors inundacions que ha patit Indonèsia aquests darrers anys, amb pluges que arriben als 377 mil·límetres al dia, segons ha informat el diari local 'The Jakarta Post'.

L'agència local de meteorologia ha explicat que la intensitat de les precipitacions es deu a diversos factors, entre ells l'arribada del monsó i a les altes temperatures que provoquen els vents de l'oceà Índic i del sud de l'illa de Java.

Les autoritats meteorològiques han informat que les pluges torrencials continuaran fins dissabte, després que 31.000 persones s'hagin vist forçades a abandonar casa seva.

Contador