Publicat 8/10/2019 10:49:32 +02:00CET

Almenys 40 estats se sumen a la investigació antimonopoli contra Facebook als EUA

Logo de facebook
PIXABAY - Archivo

WASHINGTON, 8 oct. (Reuters/EP) -

Almenys 40 estats dels Estats Units s'han sumat aquest dilluns a la investigació que s'ha obert contra la companyia tecnològica Facebook per averiguar si les seves pràctiques han estat monopolístiques.

Alguns estats han expressat la seva preocupació sobre les pràctiques d'empreses de tecnologia com Facebook, que podrien suposar un augment dels preus de la publicitat i exposar les dades dels consumidors a possibles filtracions.

El passat 24 de juliol, la Comissió Federal de Comerç (FTC, en anglès) i la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, en anglès) van imposar multes de 5.000 i 100 milions de dòlars (4.534 i 91 milions d'euros), respectivament pel cas de Cambridge Analytica.

En el marc d'aquest cas, Facebook hauria compartit de manera inadequada informació de milions d'usuaris amb l'empresa Cambridge Analytica. Aquesta consultora política britànica va obtenir sense permís dades personals d'usuaris de la xarxa social fundada per Mark Zuckerberg que, posteriorment, van ser utilitzades per dur a terme campanyes polítiques en el marc de les eleccions presidencials que es van celebrar als Estats Units l'any 2016.