Almenys 37 morts i 500 ferits en un terratrèmol al nord del Pakistan

Publicat 25/9/2019 17:10:16CET
Pakistán.- Más de 30 muertos y 450 heridos por el terremoto en el norte de Pakistán
REUTERS / AKHTAR SOOMRO

MIRPUR/MUZAFFARABAD (PAKISTAN), 25 set. (REUTERS/EP) -

Almenys 37 persones han mort i unes 500 han quedat ferides com a conseqüència del terratrèmol de magnitud 5,8 que es va registrar dimarts al Caixmir pakistanès, al nord del país, segons han anunciat les autoritats locals.

Les autoritats han assegurat que el balanç, que inclou les morts de diversos nens de poca edat, s'ha conegut un dia després del terratrèmol, quan els serveis d'emergència han pogut arribar a localitats que es troben al voltant dels principals nuclis de població de la regió.

"Hem desplegat equips d'anàlisis a tota la zona afectada pel terratrèmol per conèixer els detalls de les víctimes", ha explicat Muhamad Tayab, el comissionat de la divisió de Mirpur, una de les zones més afectades pel terratrèmol. Tayab ha assegurat que el sisme ha deixat unes 500 persones ferides.

El terratrèmol de dimarts ha destrossat cases i ha dividit en dos diverses carreteres en una zona situada entre les localitats de Jhelum i Mirpur, al nord del Pakistan. "La situació està tornant a la normalitat poc a poc, i ara el nivell de pànic és menor entre la població", ha assenyalat el subinspector general de la Policia pakistanesa, Sardar Gulfaraz Jan.