Actualitzat 26/12/2019 11:36:37 +00:00 CET

Almenys 23 manifestants detinguts a Hong Kong durant les últimes protestes el dia de Nadal

Protestas contra el Gobierno durante la víspera del día de Navidad en Hong Kong
REUTERS / TYRONE SIU

HONG KONG, 26 des. (DPA/EP) -

Hong Kong s'ha despertat en calma aquest dijous després que es tornessin a viure enfrontaments entre els manifestants i la Policia, que es van saldar amb unes 23 persones arrestades, segons les autoritats, en les últimes protestes que es van produir durant el dia de Nadal.

Els manifestants han estat detinguts mentre es manifestaven aquest dimecres en petits grups per diversos centres comercials de Hong Kong i cantaven consignes contra el Govern, un dia després dels violents enfrontaments amb agents de la Policia a Mong Kok, un dels districtes més poblats.

La Policia ha utilitzat gas pebre contra els manifestants després que, segons les autoritats, s'hagin enfrontat als agents després d'avisar que estaven duent a terme mobilitzacions i reunions no autoritzades.

Dimarts, la Policia també va carregar amb gasos lacrimògens per dispersar milers de manifestants que van aixecar barricades a diverses carreteres, van fer pintades en edificis i van causar danys en una cafeteria de la cadena Starbucks i en una sucursal del banc HSBC.

L'Autoritat d'Hospitals ha informat que els enfrontaments de la nit del dimarts al dimecres s'han saldat amb 25 persones ferides, inclòs un home que va caure de la segona a la primera planta d'un centre comercial quan provava d'escapar de la Policia i un altre que va caure des de la teulada d'un restaurant.

Les manifestacions contra el Govern de Hong Kong van començar fa més de sis mesos per la decisió d'impulsar una llei que hauria permès l'extradició de sospitosos a la Xina continental, però després van derivar en un moviment més ampli a favor de la democràcia i contra el domini de Pequín.