Actualitzat 11/5/2020 7:48:39 +00:00 CET

Almenys 19 militars iranians moren en unes maniobres al golf d'Oman

HANDOUT - 18 April 2019, Iran, Tehran: Iranian president Hassan Rouhani (C) attends the annual military parade. Photo: -/Iranian Presidency/dpa
-/Iranian Presidency/dpa

MADRID, 11 maig (EUROPA PRESS) -

Almenys 19 militars de la Marina iraniana han mort i quinze més han resultat ferits a conseqüència d'un accident que s'ha produït durant uns exercicis militars en aigües del golf d'Oman, al sud de l'Iran, segons ha informat l'agència de notícies iraniana FARS.

La Marina iraniana ha explicat en un comunicat que l'accident es va registrar diumenge i va afectar el buc Konarak quan participava en unes maniobres en aigües properes al port de Jesaq, al sud de l'Iran. L'Exèrcit iranià no ha revelat la naturalesa del sinistre ni han aportat detalls sobre el succeït.

El director dels Serveis Sanitaris i de Ciències Mèdiques de la Universitat d'Iranshahr, Mehran Amini, ha confirmat l'accident i ha dit que s'han enviat deu ambulàncies al moll de Hafte Tir per traslladar els ferits a un hospital. Els militars ferits estan ingressats a l'hospital Amanat Ali.

Les autoritats iranianes han anunciat que obriran una investigació per determinar les causes de l'accident. En les xarxes socials, diversos usuaris han assenyalat que el buc Konarak hauria estat abatut per un míssil que ha disparat per equivocació la fragata Jamaran.

Contador