Publicat 20/4/2020 10:55:50 +02:00CET

Almenys 16 morts al Canadà després d'un tiroteig a Nova Escòcia

Una agent de la Policia Muntada del Canadà.
GETTY IMAGES / MARK THOMPSON - Archivo

MADRID, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

Almenys 16 persones han mort aquest diumenge a Portapique, a Nova Escòcia, el Canadà, en un tiroteig en el qual el tirador ha mort després que la Policia Muntada l'hagi abatut, segons ha informat el cos.

El sospitós és Gabriel Wortman, de 51 anys i conegut a la localitat, que els agents han perseguit fins que l'han acorralat en una benzinera.

El superintendent de la Policia Muntada, Chris Leather, ha assegurat que encara no se sap el nombre exacte de víctimes mortals perquè "la investigació continua a tota la província".

Leather, segons el diari 'Toronto Sun', ha explicat que en principi els assassinats no segueixen cap patró perquè, "si més no en part, semblen de naturalesa aleatòria".

En espera de les xifres definitives, ja es tracta del pitjor atac dels darrers 30 anys d'aquestes característiques al país, després que el 1989 un home disparés 15 dones a Mont-real.

"El fet que aquest individu tingués un uniforme i un cotxe de policia certament fa pensar que no és un atac a l'atzar", ha assenyalat Leather.

No obstant això, ara com ara no se'n saben més detalls, però diversos testimonis asseguren que han vist uns quants cotxes en flames.

"El meu cor està amb tots els afectats en aquesta horrible situació", ha afirmat el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, que ha agraït la tasca de la policia.