Publicat 26/12/2019 10:42:55 +01:00CET

Almenys 13 morts pel pas del tifó Úrsula a l'est i al centre de les Filipines

Paisaje desolado tras el paso del tifón 'Úrsula' por Leyte, Filipinas.
PAUL CINCO VIA REUTERS / SOCIAL MEDIA

MADRID, 26 des. (EUROPA PRESS) -

Almenys 13 persones han mort aquest dimecres arran del pas del tifó Úrsula per diverses províncies de l'est i del centre de les Filipines.

El pas del tifó ha afectat especialment províncies com Leyte i Capiz, en què s'han produït deu morts fins ara, entre elles la d'un nen de només 3 anys, tal com ha detallat el diari 'Philippine Daily Inquirer'.

Les autoritats també han informat que hi ha sis persones desaparegudes a la província d'Iloilo, on també hi ha hagut morts, una de les zones que més ha hagut de suportar els vents devastadors i la pluja intensa que ha causat el tifó.

L'Úrsula, que ha arribat a acumular vents de fins a 130 quilòmetres per hora i ràfegues de fins a 160, ha perdut certa força en creuar les Filipines cap el mar del Sud de la Xina i s'espera que surti definitivament aquest dissabte del país, han informat les autoritats meteorològiques.

Més de 58.000 persones s'han vist forçades a abandonar les seves llars des que el tifó va fer acte de presència a l'arxipèlag filipí i més de 24.000 han quedat encallades en ports marítims després que la guàrdia costanera cancel·lés totes les navegacions. Almenys 115 vols nacionals també han estat cancel·lats.