Publicat 24/7/2020 9:44:03 +02:00CET

Alliberen la ciutadana alemanya que van segrestar a Bagdad

La cooperativa d'art Bait Tarkib, on treballa Hella Mewis.
Ameer Al Mohammedaw/dpa

BAGDAD, 24 jul. (DPA/EP) -

Les forces de seguretat de l'Iraq han alliberat Hella Mewis, la conservadora d'art alemanya que uns homes armats van segrestar dilluns a Bagdad, segons ha informat el portaveu del Comandament d'Operacions Conjuntes, Yahya Rasool.

"Les forces de seguretat han alliberat l'activista alemanya Hella Mewis", ha afirmat el general Rasool en un missatge que ha publicat aquest divendres en el seu compte oficial de Twitter, sense oferir més detalls.

Zikra Sarsam, una activista iraquiana i amiga de Mewis, ha explicat a DPA que les forces de seguretat iraquianes l'han alliberada després que uns homes armats la segrestessin dilluns quan es trobava a prop de la cooperativa on treballa.

Mewis va néixer a Berlín i ha viscut diversos anys a Bagdad, on treballava en la cooperativa Bait Tarkib, que promou les obres de joves artistes iraquians. L'islamisme polític ha experimentat un ressorgiment a l'Iraq des de la caiguda del règim de Saddam Hussein el 2003, amb crides a considerar l'art no religiós quelcom 'haram' (prohibit).

Najem Wali, un novel·lista iraquià que viu a Alemanya, va descriure Mewis el 2017 en una entrevista a 'Der Spiegel', com una dona amb contactes polítics que ha trencat les convencions socials: va a les cafeteries de la ciutat i no duu el cabell recollit, a més d'organitzar una exhibició de dones ciclistes a la riba del riu Tigris.

Contador