Actualitzat 23/6/2020 11:34:56 +00:00 CET

Alemanya imposa el confinament al districte de l'escorxador de Gütersloh

El primer ministre del Rin del Nord-Westfàlia, Armin Laschet, parla amb uns policies després d'imposar un confinament a Güetersloh.
TWITTER ARMIN LASCHET

DÜSSELDORF, 23 juny (DPA/EP) -

Les autoritats de l'estat del Rin del Nord-Westfàlia han decidit confinar el districte de Gütersloh, situat a l'oest d'Alemanya i on es troba l'escorxador del grup Toennies en el qual s'ha detectat un brot de coronavirus amb més de 1.300 treballadors infectats.

El primer ministre del Rin del Nord-Westfàlia, Armin Laschet, ha anunciat el confinament a causa del brot i ha avançat que es desplegaran centenars d'agents de policia per garantir que es compliran les restriccions que s'han imposat als més de 6.000 treballadors de la planta càrnia.

Els agents també proporcionaran ajut humanitàri als ciutadans afectats pel confinament. El primer ministre del Rin del Nord-Westfàlia ha assenyalat que enviaran intèrprets polonesos, romanesos i búlgars a la zona, perquè molts treballadors de l'escorxador són ciutadans de l'Europa de l'Est.

El primer ministre de Rin del Nord-Westfàlia ha dit a Twitter que el confinament "s'ha activat" al districte de Gütersloh i que implica el tancament d'escoles i llars d'infants.

Les mesures inclouen una quarantena per a tots els treballadors de l'escorxador i per a les persones "no infectades" que van estar en contacte amb els professionals de la planta càrnia.

L'Institut Robert Koch, l'agència governamental alemanya que s'encarrega del seguiment de malalties infeccioses, ha desplegat el seu personal al districte per vigilar el brot i donar recomanacions.

Les autoritats del Rin del Nord-Westfàlia han decidit imposar el confinament al districte després d'haver-ho descartat diumenge arran d'una visita que el primer ministre va fer a l'escorxador.

Contador