Publicat 17/1/2019 9:39:00 +01:00CET

Acusats uns pares de contractar una "bruixa" per sotmetre la seva filla de 3 anys a l'ablació a Londres

Campaña contra la mutilación genital femenina (archivo)
REUTERS / SIEGFRIED MODOLA - Archivo

LONDRES, 17 gen. (Reuters/EP) -

Un tribunal britnic ha informat aquest dimecres que una nena de tres anys va ser sotmesa a una mutilació genital femenina (MGF) duta a terme per una "bruixa" amb el consentiment dels seus pares en el seu habitatge a Londres.

Les lesions de la nena van sortir a la llum quan els seus pares la van traslladar a un hospital per sotmetre-la a una operació per un sagnat abundant, segons el jurat. Aleshores van trobar diversos talls als genitals de la nena.

Segons el jurat del Tribunal Penal Central, els pares de la nena van dir a la Policia que la seva filla va resultar ferida després de caure sobre la porta d'un armari quan tractava d'agafar una galeta. No obstant aix, la fiscal Caroline Carberry ha indicat que els experts "van rebutjar exhaustivament" l'explicació.

Més tard, quan la nena va ser traslladada a una llar d'acolliment, va explicar a la seva tutora que la histria dels seus pares era mentida i que s'havia tallat. "Ella va dir: 'la meva mam i el meu pap m'abraaven. La senyora em va tallar. Hi havia sang per tot arreu'".

La nena també va assenyalar a la Policia que els seus pares s'adreaven a la dona com a "bruixota". Tant el pare, de 43 anys, com la mare, de 37, han rebutjat els crrecs.

La Policia va trobar tovalloles plenes de sang a l'habitatge de la família, que es troba a l'est de Londres, i un vestit blau de princesa que semblava tenir taques de sang.

Bashier Dawlatly, qui va operar la nena, va dir que no presentava hematomes amb la lesió de l'impacte. "La falta de blaus va fer sospitar que aix era mutilació genital femenina. Segons el seu parer, es va fer servir un instrument afilat, probablement un escalpel", ha subratllat Carberry.

La fiscal també ha assegurat que quan l'hospital va alertar la Policia, la mare de la nena va trucar per telfon al seu pare i li va demanar que dugués a terme un encanteri per silenciar els metges i la Policia collocant els seus noms en una substncia.

Els agents que van escorcollar l'habitatge el desembre del 2017 van trobar al congelador dues llengües de vaca amb claus lligades amb un filferro i un ganivet clavat entre elles. També van trobar 40 llimes i més fruites que, en obrir-les, contenien els noms dels agents de la Policia, un treballador social i el director dels processos públics.

El pare, un exenginyer de telecomunicacions, va indicar a la Policia que era musulm i que no creia en la bruixeria. La mare va assenyalar als investigadors que mai no havia sentit parlar de la mutilació genital femenina.

El tribunal ha informat que el pare ve de Ghana i la mare d'Uganda. Tots dos pasos han prohibit la mutilació genital femenina. Aquesta activitat és illegal al Regne Unit des del 1985.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Els CAP de Badalona (Barcelona) obriran durant els festius de Setmana Santa

 2. 2

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 3. 3

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 5. 5

  Badalona (Barcelona) incorpora dron per detectar infraccions del confinament