12 morts pels incendis a tota Austràlia

Publicat 1/1/2020 9:49:47CET

   MADRID, 1 gen. (EUROPA PRESS) -

   Forces policials australianes han confirmat aquest dimecres la mort de tres persones per causa dels incendis que assolen el sud del país, la qual cosa eleva a 12 el balanç de morts pels incendis a tota Austràlia, inclosos tres voluntaris de les tasques d'extinció.

   Així ho ha anunciat en declaracions als mitjans recollides per la premsa local el subcomisionat de la Força de Policia de Nova Gal·les del Sud, Gary Worboys, qui ha apuntat a més la desaparició del resident en un habitatge destruït pel foc a la zona del llac Conjola.

   Quant al balanç de situació en la costa sud, ha explicat que tres centres d'operacions d'emergència operen nivell local en la costa i "fan tot el possible" per les persones que es troben desplaçades a les platges però "no hi ha una vareta màgica" per solucionar la solució a curt termini.

   Per la seva banda, el subcomisionat de RFS Rob Rogers va confirmar la destrucció de 176 cases, 89 només a Conjola Park , 40 a Malua Bay i 15 a Rosedale, així com a altres llocs, tal com recull el diari local Sunday Morning Herald.

   Així, en total són ja 12 els morts pels incendis en tota Austràlia, més de quatre milions d'hectàrees calcinades i prop de 200 habitatges destruïts, si bé es tracta d'estimacions temporals, doncs un centenar de focus segueixen actius i segueixen computant-se desapareguts.

Contador