Publicat 8/12/2019 11:57:51 +01:00CET

El Zoo de Barcelona alliberarà 88 ferrerets dimarts a la Serra de Tramuntana de Mallorca

Un ferreret, espècie en perill d'extinció.
ZOO DE BARCELONA

BARCELONA, 8 des. (EUROPA PRESS) -

El Zoo de Barcelona alliberarà dimarts vinent 88 exemplars de ferreret, espècie en perill d'extinció, a la Serra de Tramuntana de Mallorca, hàbitat natural d'aquests amfibis catalogats de "vulnerables" en la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).

En un comunicat aquest diumenge, el Zoo de Barcelona ha informat que, amb aquesta reintroducció, la tercera en els últims tres anys, seran més de 220 els exemplars que el Zoo ha retornat al seu hàbitat natural des que va començar a criar aquesta espècie.

El ferreret, espècie endèmica de la illa de Mallorca, va entrar a la llista vermella de la UICN el 1982, i el 1991 es va redactar el pla de conservació de l'espècie amb la finalitat de conservar la població existent.

Per promoure la reproducció d'aquest amfibi, un dels objectius del pla, el Zoo de Barcelona i la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern balear van signar un acord gràcies al qual van arribar al zoo 23 ferrerets, dels quals en van néixer més de 1.500.

El 95% d'aquests amfibis, essencials per mantenir l'equilibri ecològic dels ecosistemes, han estat alliberats al seu hàbitat natural en una actuació "que ha rebut el reconeixement internacional i està servint de model per a altres plans de conservació", ha explicat el Zoo de Barcelona.