Publicat 28/6/2019 19:16:00 +02:00CET

El Zoo aplica diverses mesures per pal·liar els efectes de l'onada de calor en els animals

Primat del Zoo de Barcelona
ZOO DE BARCELONA

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

El Zoo de Barcelona ha posat en marxa diverses mesures per pal·liar els efectes de l'onada de calor en els animals, com és habitual durant l'estiu, ha informat en un comunicat aquest divendres.

Ha explicat que molts dels animals del Zoo estan perfectament adaptats a la calor i, a més, el parc zoològic és considerat com un "refugi climàtic" dins de la ciutat per la vegetació abundant i la cobertura dels arbres, que fa que el recinte estigui uns tres graus per sota de la mitjana de Barcelona.

No obstant això, en els becs de calor els cuidadors renoven més freqüentment les zones de bany i les tasses de bec perquè l'aigua estigui més fresca, i també hi ha instal·lacions amb reg amb aspersores per refrescar els animals.

A la seva dieta s'afegeix més fruita de temporada i se'ls proporcionen "enriquiments", alguns d'ells alimentaris per variar la manera de presentar el menjar, tant en la manera d'obtenir-la --enterrant-la perquè la busquin o amagada dins dels objectes-- com en la presentació.

També, donen als animals el menjar en forma de gelats: síndria o meló congelat per a elefants; brics de caldo o suc per a ossos i primats; fruita congelada per a primats i ossos; blocs de gel amb fruita per a girafes, i cucs amb aigua i congelats per mangostes i suricates.