Publicat 15/7/2019 17:41:21 +02:00CET

YouTube presenta les llistes de reproducció educatives, que no mostraran vídeos recomanats pel seu algoritme

Listas de reproducción educativas de YouTube
GOOGLE

MADRID, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

YouTube ha introduït les llistes de reproducció educatives ('Learning Playlists') en les quals estarà desactivada la columna de vídeos recomanats pel seu algoritme, amb l'objectiu d'ajudar els creadors de contingut a "amplificar l'impacte positiu".

La plataforma de vídeo de Google ha anunciat en el marc de la seva conferència anual VidCon les eines que ofereix als creadors per monetitzar els seus continguts. Entre elles, destaca l'aposta pels continguts de tipus educatiu, als quals la companyia tecnològica donarà més protagonisme.

En aquest sentit, i per "amplificar l'impacte positiu", YouTube proveirà d'un ecosistema dedicat els continguts educatius amb les 'Learning Playlists', que introduiran una nova organització, per la qual els vídeos es dividiran en capítols sobre "conceptes clau", segons nivells d'aprenentatge.

Una de les característiques d'aquestes llistes és que no mostraran recomanacions de vídeos, és a dir, no estarà visible la columna que ofereix vídeos relacionats i d'interès per a l'usuari amb ajuda de l'algoritme de la companyia. La intenció és que l'usuari pugui "estar centrat en la lliçó en qüestió".

Aquesta novetat es posarà en marxa primer en el contingut de socis de YouTube com Khan Academy, TED-Ed i Crash Course, segons explica la companyia en un comunicat.

YouTube també ha anunciat els Super Stickers, que els usuaris podran adquirir durant les retransmissions en directe, així com els nivells entre els membres del canal (Channel Memberships), pels quals els creadors estableixen diferents nivells de subscripció als usuaris per accedir a elements d'interacció o avantatges.