Publicat 17/11/2014 11:23

La XIX Setmana de la Ciència arrenca amb 300 activitats per a més de 100.000 joves

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, y el conseller A.Mas-Colell
EUROPA PRESS

L'Any Internacional de la Cristal·lografia i l'Any de la Biotecnologia seran els protagonistes

BARCELONA, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

La XIX Setmana de la Ciència arrenca aquest dilluns amb un programa de 300 activitats repartides per tot el territori català en les quals es preveu que participin més de 100.000 joves, sobretot alumnes de tercer i quart curs de Secundària, amb l'objectiu de divulgar el sector científic i fomentar els estudis matemàtics.

La iniciativa ha estat presentada al Parlament per la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert; el conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell; el director general de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), Enric Claverol, i el president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros.

Fins aquest diumenge, els joves podran participar en multitud d'activitats, com tallers, cursos i exposicions de diferents àmbits científics, tot i que amb un especial protagonisme de l'Any Internacional de la Cristal·lografia i de l'Any de la Biotecnologia, els dos fils conductors de la iniciativa.

Claverol ha concretat que la Setmana de la Ciència està organitzada per la FCRi amb el suport de la Generalitat i amb la col·laboració de Gas Natural Fenosa, Esteve, l'Obra Social La Caixa i Movistar, a més d'un centenar d'entitats científiques que contribueixen en l'elaboració i execució del programa d'activitats.

Ha dit que un dels grans reptes de la iniciativa és impulsar el coneixement de la ciència i de les vocacions científiques entre els estudiants de Secundària, que són "els investigadors del futur", per la qual cosa el programa preveu que un centenar d'investigadors facin conferències divulgatives en instituts de mig centenar de municipis.

SECTOR AFECTAT PER LA CRISI

Mas-Colell ha destacat l'enorme importància de la divulgació de la ciència, un àmbit molt afectat per la crisi econòmica: "Malgrat això, sóc molt optimista i confio en el bon futur del sector científic català".

Per la seva banda, De Gispert ha destacat la importància del Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (Capcit), tenint en compte que la cambra catalana és "l'única que té un organisme d'aquest tipus", del qual formen part institucions i universitats del sector.

Ros ha subratllat que "cal que la ciutadania tingui coneixements bàsics de ciència perquè ho protagonitza tot", i ha exalçat el paper de les ciències humanes, que acostumen a perdre protagonisme front a les experimentals.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés