Publicat 1/7/2019 13:21:36 +02:00CET

La XII Universitat d'Estiu de les Dones reflexiona sobre la sororitat i el #meToo

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

La XII edició de la Universitat d'Estiu de les Dones (UED), que se celebra a Cornellà de Llobregat (Barcelona), oferirà quatre cursos en els quals es debatrà sobre la sororitat i el moviment #meToo, així com sobre l'imaginari sexual i el màrqueting i la publicitat, ha explicat l'Ajuntament en un comunicat aquest dilluns.

Amb la voluntat de donar visibilitat a les dones, la iniciativa s'emmarca en els cursos d'estiu de la Universitat de Barcelona (UB), i la present edició s'inaugurarà amb una conferència sobre dones i periodisme a càrrec de la periodista Núria Ribó.

La doctora en Història i professora de la UB Patrícia Martínez coordinarà el curs al voltant del moviment global #meToo, punt de partida per reflexionar sobre les diferents formes de violència patriarcal.

Amb la intenció de proposar un diàleg interseccional i transversal sobre la corporalitat, la sexualitat i el gènere, el curs 'Cossos im-possibles, Desmuntant l'imaginari sexual' posa èmfasi en la corporalilitat femenina, i analitzar els missatges, les actituds i el paper de les marques és l'assumpte que abordarà el curs de màrqueting i publicitat.

En l'àmbit més cultural es desenvoluparà el quart curs, que abordarà la dona i l'entorn musical al llarg de la història, i reflexionarà sobre el paper de diverses compositores d'èpoques diferents.