Publicat 29/6/2019 16:15:43 +02:00CET

Xenòfobs italians reben al crit de "gitana" i "espero que t'hagin violat" la capitana del 'Sea Watch 3'

Carola Rackete, capitana del Sea-Watch 3
SEA-WATCH INTERNATIONAL / HANDOUT .

El buc està confiscat, detinguda la capitana i els migrants han estat traslladats a un centre d'acolliment

ROMA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

Un grup de xenòfobs va rebre aquesta nit la capitana del vaixell de rescat 'Sea Watch 3', l'alemanya Carola Rackete, amb crits insultants contra ella per haver desobeït les ordres de les autoritats italianes per desembarcar a Lampedusa 40 migrants rescatats en el Mediterrani.

"Espero que et violin quatre negres!", "Poseu-li les esposes!", "T'agraden les polles negres?" o "Primer els italians! Primer els italians!", han estat alguns dels crits que s'han registrat en un enregistrament de vídeo publicat pels mitjans de comunicació italians del moment del desembarcament i detenció de la capitana del buc de bandera holandesa.

El vídeo va obtenir rellevància després de ser publicat a la pàgina de Facebook de la secció del partit ultradretà Lliga a Lampedusa, encara que posteriorment va ser eliminat.

"Ves-te'n a Holanda, gitana!", "Hauria de fer-te vergonya!" o "Vas ser a Gènova quan es va enfonsar el pont?" han estat algunes de les frases que han etzibat els ultradretans a la capitana del buc de l'organització humanitària Sea Watch, en referència aquesta última a l'enfonsament del pont de Gènova a l'agost de l'any passat, en el qual van morir 43 persones.

"La secció Lliga Lampedusa vol assenyalar que no té res a veure amb aquestes frases racistes i que condemnem totes les formes de racisme. No estem en contra dels immigrants, unes persones desgraciades. Qualsevol persona civilitzada acolliria una persona necessitada", han publicat posteriorment des de Lliga Lampedusa.

"A més de qualsevol forma de racisme, condemnem aquestes ONG que, en la nostra opinió, són associacions criminals que trafiquen amb carn humana guanyant uns bons diners gràcies a les donacions dels seus simpatitzants i qui sap quines altres activitats", ha apuntat per la seva banda Lliga Sicília.

EN ARREST DOMICILIARI

Rackete ha passat la nit a la caserna de la Guàrdia Financera de Lampedusa per entrar en situació d'arrest domiciliari i a l'espera d'un possible trasllat a Sicília, mentre que al voltant de 40 migrants rescatats pel navili han desembarcat ja a terra ferma i estan al centre d'acolliment de la localitat italiana.

L'ONG ha confirmat que el vaixell es troba confiscat i els immigrants ja estan rebent atenció mèdica, segons ha explicat el portaveu Ruben Neugebauer a l'agència alemanya DPA. Encara no és clar quina serà la destinació dels immigrants. Diversos estats membres de la Unió Europea, entre ells Alemanya, es van mostrar disposats a donar acolliment als refugiats.

La capitana va ser arrestada per violar, durant la seva entrada per la força al port de Lampedusa, l'article 1100 del codi de navegació: resistència contra vaixells de l'autoritat, que contempla una pena d'entre 3 a 10 anys de presó.

No obstant això, Rackete no ha estat acusada d'intent de naufragi per envestir suposadament contra una patrulla policial durant la seva entrada al port, tal com ha denunciat el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini.

Segons les imatges captades pels mitjans italians, un pot patruller de la Guàrdia de Finances va intentar obstruir l'entrada del 'Sea Watch 3', però finalment va acabar encaixat entre el vaixell de rescat i el moll, amb la seva tripulació dins. Salvini ha acusat la capitana de posar en perill les vides dels agents involucrats.

A bord del vaixell també hi havia diversos diputats italians que van tocar terra al costat dels immigrants. El parlamentari del Partit Democràtic Graziano Delrio va explicar que Rackete volia haver entrat hores abans però li van demanar paciència per si es resolien les negociacions per desembarcar els migrants en port segur.

"Al final, ningú li va donar permís i la situació s'havia tornat massa crítica, per la qual cosa la capitana va decidir entrar al port", ha explicat en comentaris recollits per 'La Repubblica'.

El diputat d'Esquerra Italiana Nicola Fratoianni ha lamentat la situació. "Aquesta odissea finalment ha acabat però com és possible que hàgim hagut d'arribar a això? Han vist com de fàcil ha estat desembarcar 40 persones. Com és possible?", es va preguntar.