Publicat 05/06/2019 22:40CET

La xef i propietria del restaurant Les Cols, Premi Nacional de Gastronomia 2019

La xef i propietria del restaurant Els Cols, Premi Nacional de Gastronomia 2019
ACADEMIA CATALANA DE GASTRONOMÍA Y NUTRICIÓN

BARCELONA, 5 juny (EUROPA PRESS) -

La xef i propietria del restaurant Les Cols d'Olot (Girona), Fina Puigdevall, ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Gastronomia 2019, una distinció que ha lliurat aquest dimecres l'Acadmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) en una gala a la Casa Llotja de Mar de Barcelona.

El Premi Revelació ha recaigut en el xef del restaurant Estimar de Barcelona, Rafa Zafra, mentre que el Premi Cap de Sala ha distingit al cap de sala del Lasarte --també de Barcelona--, Joan Carles Ibáñez, i el Premi Especial, als periodistes Cristina Jolonch i Pau Arenós, ha explicat en un comunicat l'Acadmia.

Els premis, que compten amb el suport d'Agbar i la Fundació Bancria La Caixa, guardonen a cuiners, professionals, institucions i collectius que l'Acadmia selecciona "per l'excellncia en la seva tasca i per l'aportació a la cuina i la gastronomia" de Catalunya.

El president de l'ACGN, Carles Vilarrubí, ha destacat: "El talent de la nostra gastronomia és gran. La tradició culinria, forta i arrelada a cada comarca, el personal que conforma la restauració, ampli i de característiques ben definides".

"Cada dia obren i tanquen nous restaurants. Aquells que mantenen el coneixement, la qualitat i l'acolliment, són els que perduren", ha reivindicat.

Han participat en l'entrega de premis la consellera de Presidncia de la Generalitat, Meritxell Budó; el president d'Agbar, Angel Simon, i el director general de la Fundació Bancria La Caixa, Jaume Giró, entre altres personalitats.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés