Actualitzat 18/07/2019 18:48 CET

La xef Carme Ruscalleda rebr el Premi Homenatge de Gastronomika 2019

La xef Carme Ruscalleda
GASTRONOMIKA

SANT SEBASTI, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

San Sebastián Gastronomika-Euskadi Basque Country 2019 lliurar el seu gran Premi Homenatge a la xef catalana Carme Ruscalleda. Així mateix, l'"home fort" d'Alain Ducasse a Plaza Athénée (París), Denis Courtiade, rebr el Gueridón d'Or 2019, i Cristina Jolonch, el Premi Internacional de Periodisme Gastronmic 'Pau Alborn i Torras'.

L'organització ha revelat aquest dijous els noms dels tres guardons principals que s'atorguen en aquest congrés gastronmic, que se celebrar del 6 al 9 d'octubre a la capital guipuscoana.

Succeint el "mestre" Juan Mari Arzak, el Premi Homenatge viatja aquest any fins a Sant Pol de Mar (Barcelona) per caure a les mans de l'única xef del món en atresorar fins a set estrelles Michelin. Carme Ruscalleda, gairebé un any després de tancar les portes del seu restaurant Sant Pau, rebr a Sant Sebasti el reconeixement del sector.

Per al comit tcnic del congrés -format per Andoni Luis Aduriz, Josean Alija, Hilario Arbelaitz, Karlos Arguiñano, Juan Mari Arzak, Eneko Atxa, Martín Berasategui, Pedro Subijana i Roser Torras-, Ruscalleda representa "el mxim exemple de com traduir un paisatge i una intimitat en un relat cultural i gastronmic del mxim nivell. Símbol de la revolució culinria espanyola, el punt d'inflexió de la seva carrera en aquest 2019 la fa més que creditora del gran homenatge del congrés".

El Gueridón d'Or, la distinció que Gastronomika dedica al món de la sala i el vi, viatja aquest any fins a Frana per premiar Denis Courtiade (Plaza Athénée, París).

"Amb la diplomcia com a gran fons, la fina teatralització davant de la clientela, el detallat ensenyament a les joves generacions de sala i la discreta inserció de les noves tecnologies en el servei, aquest 'gran' és la mateixa metfora del gran servei al segle XXI", han destacat els organitzadors de Gastronomika.

L'últim gran guardó del congrés donostiarra, el Premi Internacional de Periodisme Gastronmic "Pau Alborn i Torras", recaur en la catalana Cristina Jolonch, "no només per la seva tasca en entrevistar els grans xefs per a La Vanguardia, sinó per haver-se convertit en una periodista d'alt voltatge que ha recorregut tots els camins en el camp de la gastronomia, amb un coneixement profund de les cuines del món, un fort component de responsabilitat social i una intució periodística singular".

L'entrega dels tres premis tindr lloc a l'escenari del Kursaal de Sant Sebasti durant el congrés. Ruscalleda i Courtiade el rebran en el transcurs de la primera jornada, el dilluns 7, i Jolonch, el dimarts 8.

Els tres sumaran el seu nom al llistat d'homenatjats de Gastronomika entre els quals es troben Karlos Arguiñano, Giorgio Pinchiorri, Luis Irizar, Juli Soler, Eusebio Arbelaitz, Josep Roca, Óscar Caballero, Didier Fertilati, Gastón Acurio, Gérard Basset, Xavier Agulló o Michel Bras, entre d'altres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés