Actualitzat 20/04/2015 10:36

Wert debatrà aquest dimarts amb les CA les avaluacions finals de la Lomce

José Ignacio Wert, en la presentación del Festival de Teatro de Almagro
Foto: EUROPA PRESS

MADRID, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, debatrà dimarts que ve, 21 d'abril, amb els consellers del ram l'esborrany del Reial decret pel qual s'estableixen les característiques de les noves avaluacions finals de Primària, ESO i Batxillerat que, en el cas d'aquestes dues últimes, constaran d'un test de fins a 350 preguntes, que caldrà aprovar per obtenir el títol; i en el cas de Batxillerat substitueix l'actual Selectivitat.

   La Conferència Sectorial d'Educació també tindrà sobre la taula l'esborrany del Reial decret pel qual s'estableixen els llindars de renda i les quanties de les beques o ajudes del curs 2016.

   En aquest cas, el Ministeri d'Educació no planteja res nou respecte a l'any passat perquè, segons fonts d'aquest departament, amb aquest sistema "hi ha més becaris i el seu rendiment acadèmic és més gran".

    Respecte al text que regula les avaluacions, alguns responsables autonòmics en matèria d'Educació han indicat a Europa Press que prefereixen esperar a la reunió amb Wert per fer pública la seva posició sobre aquesta qüestió.

MÀXIM DOS SUSPENSOS PER A LA PROVA D'ESO

   Les avaluacions finals de quart d'ESO i segon de Batxillerat de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), constaran d'un examen tipus test de 350 preguntes com a màxim, que els alumnes hauran d'aprovar per obtenir el títol.

   Les preguntes seran en format d'elecció múltiple amb quatre alternatives i respostes semiconstruïdes; per avaluar l'expressió s'utilitzarà el format de resposta oberta.

   Tant l'avaluació final d'ESO com l'avaluació final de Batxillerat consten de tres parts: competències i estàndards d'aprenentatge avaluables associats a les quatre matèries generals del bloc de troncals (màxim 200 preguntes); competències i estàndards associats a les dues matèries d'opció del bloc de troncals elegides per l'alumne (màxim 100 preguntes); competències i estàndards associats a la matèria del bloc d'específiques elegida per l'alumne (màxim 50 preguntes).

   En la qualificació final d'ESO, el 70% serà la mitjana de les qualificacions obtingudes en les matèries cursades i el 30%, l'avaluació final.

   En Batxillerat, la ponderació és diferent: 40% la mitjana de les matèries cursades i 60% l'avaluació final, igual que en l'actual Selectivitat.

   Per presentar-se a l'avaluació d'ESO els alumnes podran fer-ho amb un màxim de dos suspensos, sempre que no siguin de Llengua Castellana i Literatura i Matemàtiques alhora.

   No obstant això, per fer la prova de Batxillerat s'hauran de tenir aprovades totes les assignatures.

EL 2017 JA NO HI HAURÀ SELECTIVITAT

   L'avaluació final de Primària es realitzarà el 2016; l'avaluació d'ESO el 2017, tot i que no tindrà efectes acadèmics i en aquest curs només hi haurà una convocatòria; la de Batxillerat, el 2017, constarà de dues convocatòries, es tindrà en compte només per a l'accés a la universitat i no per obtenir el títol de Batxiller.

   Els alumnes que no hagin superat l'avaluació per l'opció escollida o perquè volen apujar nota, podran repetir-la en convocatòries successives, tant d'ESO com de Batxillerat, amb sol·licitud prèvia, i es prendrà en consideració la nota més alta de les obtingudes.

   No caldrà que s'avaluï un altre cop l'alumnat que es presenti a segona o successives convocatòries de les matèries que ja hagi superat, si no és que vulgui apujar la seva qualificació final.

   Segons aquest document, per a la prova final de Primària el resultat de l'avaluació s'expressarà en nivells per a cada una de les competències d''insuficient', 'suficient', 'bé', 'notable' i 'excel·lent', mentre que per a ESO i Batxillerat la puntuació serà de zero a deu --aprovat a partir de cinc--.

   El resultat en Llengua Cooficial i Literatura es tindrà en compte en la mateixa proporció que el de Llengua Castellana i Literatura.

MATÈRIES AVALUADES

   Per obtenir el títol d'ESO seran avaluades totes les matèries generals cursades en el bloc d'assignatures troncals, llevat de Biologia i Geologia i Física i Química, de les quals l'alumne o alumna serà avaluat si les escull entre les matèries d'opció; dues matèries d'opció cursades en el bloc d'assignatures troncals, en quart curs; una matèria del bloc d'assignatures específiques cursada en qualsevol dels cursos, que no sigui Educació Física, Religió, o Valors Ètics.

   Per a la prova final de Batxillerat s'avaluaran totes les matèries generals cursades en el bloc d'assignatures troncals i en el supòsit de matèries que impliquin continuïtat, es tindrà en compte només la matèria cursada en segon curs; dues matèries d'opció cursades en el bloc d'assignatures troncals, en qualsevol dels cursos i les que impliquin continuïtat entre primer i segon només computaran com una matèria; una assignatura del bloc d'específiques cursada en qualsevol dels cursos que no sigui Educació Física ni Religió.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés