Publicat 8/2/2019 18:19:56CET

Vuit de cada deu dones pateix tocaments no consentits durant l'oci nocturn

BARCELONA, 8 Febr. (EUROPA PRESS) -

Un 97,1% de dones assegura haver rebut comentaris incòmodes de caràcter sexual, un 81,4% tocaments no consentits i un 44,7% diu haver patit acorralaments durant l'oci nocturn, segons un estudi de la Fundació Salut i Comunitat en el seu Observatori Noctambul@s, presentat a Barcelona.

L'enquesta online ha obtingut 1.541 respostes, el 73% són de dones, i majoritàriament des de Catalunya i Madrid, ha informat aquest divendres el Ministeri de Sanitat i la Fundació Salut i Comunitat en un comunicat.

L'estudi ha evidenciat que les dones desenvolupen estratègies d'autocontrol del seu consum de drogues per evitar patir violències sexuals o ser-ne responsabilitzades.

Revela que un 18% dels homes que han participat en l'enquesta hauria convidat a consumir alguna droga una altra persona amb la finalitat d'acabar tenint-hi relacions sexuals, per només el 6% de les dones.

El 97% de les dones que completa l'enquesta onlince manifesta haver patit algun tipus de violència sexual per part d'homes, i els comentaris incòmodes de caràcter sexual són els que obtenen un percentatge més gran.

Un 97,1% diu haver rebut comentaris incòmodes, dels quals un 52% assegura rebre'ls sempre, i un 87% afirma rebre insistència masculina davant d'una negativa.

Els tocaments no consentits per part d'homes cap a dones ascendeixen al 81,4%, de les quals una quarta part els pateixen sempre o molt sovint quan surten.

Un 44,7% de les dones enquestades diu haver patit acorralament, de les quals un 22,3% diu que són freqüents.

UNA DE CADA CINC HAN PATIT VIOLACIONS

Una de cada cinc dones que respon l'enquesta al web ha patit violacions, amb i sense ús de la força física, vinculades a espais o pràctiques d'oci.

De les preguntes en l'enquesta, segons la fundació, es deriva que un 5% de les dones ha patit una violació amb força en algun moment de la seva vida i algunes d'elles en més d'una ocasió.

Un 17,5% diu haver patit una violació sense necessitat que l'agressor hagi fet ús de la força física, i la percepció de les informants és que el seu agressor havia consumit "molt" en el 38% dels casos.

El 62% de les dones afirma haver patit alguna vegada algun tipus d'agressió sexista a l'espai públic, especialment si va sola, el 50% alguna situació de violència sexual en el transport públic, i un 32,5% a través de les xarxes socials en context d'oci i consums.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.