Publicat 05/11/2019 15:54

Vuit de cada 10 estudiants d'instituts ha presenciat insults LGTBIfbics segons un estudi

Jornada LGBTIfbia entre infants i adolescents. Una problemtica social a resoldre
TAULA TERCER SECTOR

El tercer sector reclama més recursos per visibilitzar la LGTBIfbia

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

Un 80% de l'alumnat d'instituts ha presenciat insults a persones LGTBIfbiques i un 12% reconeix haver-los fet, segons un estudi de l'Observatori contra l'Homofbia amb 300 estudiants de centres de Manresa (Barcelona).

L'estudi forma part del dossier 'La LGTBIfbia entre nens i adolescents. Una problemtica social a resoldre', que s'ha presentat aquest dimarts en una jornada de la Taula del Tercer Sector, i també assenyala que un 70% dels enquestats ha presenciat rumors i comentaris pejoratius, per un 12% que diu haver participat.

Un 50% dels estudiants diu haver presenciat burles en relació amb l'orientació sexual, i un 8% assegura haver-les fet, i un 20% diu haver presenciat pallisses i un 2% haver-ne participat.

L'informe alerta del perill d'individualitzar aquesta problemtica social, tant de les persones assetjades com dels assetjadors, i considera imprescindible implantar programes i accions específiques que tractin l'assetjament escolar per orientació sexual, identitat o expressió de gnere i que ofereixin més suports als agents educatius.

El dossier constata que la LGTBIfbia entre nens i adolescents és un "fenomen complex i divers que est en plena ebullició", i ha considerat que és el principal motiu per a l'insult, la burla o el rebuig als centres educatius, no només a Catalunya sinó a Europa.

Una de les conclusions de l'informe és que es disposen de poques dades sobre l'assetjament sexual per orientació sexual, identitat o expressió de gnere, cosa que dificulta "dimensionar el problema" i poder adequar i millorar les polítiques de lluita.

El dossier ha fixat una srie de carecterístiques de la LGTBIfbia entre nens i adolescents com són la invisibilitat i dificultat de comunicació, el perill de la "normalització" de l'homofbia i la manca de xarxes de suport.

PROPOSTES

Abans de res aix, la Taula del Tercer Sector i la Plataforma d'Infncia de Catalunya (Pincat) han reclamat més recursos econmics per fer front a la prevenció, detecció i intervenció de l'assetjament sexual per orientació sexual.

També han demanat més recursos humans per formar persones capacitades en el treball en aquesta problemtica, assegurar una xarxa de professionals que treballin tant en el context educatiu com en el social, la necessitat d'un acompanyament psicosocial i emocional i obtenir estadístiques sobre aquesta problemtica social, coordinant-se per aconseguir un registre el més homogeni possible.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés