Vuit de cada 10 estudiants d'instituts ha presenciat insults LGTBIfòbics segons un estudi

Publicat 5/11/2019 15:54:10CET
Jornada LGBTIfòbia entre infants i adolescents. Una problemàtica social a resoldre
TAULA TERCER SECTOR

El tercer sector reclama més recursos per visibilitzar la LGTBIfòbia

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

Un 80% de l'alumnat d'instituts ha presenciat insults a persones LGTBIfòbiques i un 12% reconeix haver-los fet, segons un estudi de l'Observatori contra l'Homofòbia amb 300 estudiants de centres de Manresa (Barcelona).

L'estudi forma part del dossier 'La LGTBIfòbia entre nens i adolescents. Una problemàtica social a resoldre', que s'ha presentat aquest dimarts en una jornada de la Taula del Tercer Sector, i també assenyala que un 70% dels enquestats ha presenciat rumors i comentaris pejoratius, per un 12% que diu haver participat.

Un 50% dels estudiants diu haver presenciat burles en relació amb l'orientació sexual, i un 8% assegura haver-les fet, i un 20% diu haver presenciat pallisses i un 2% haver-ne participat.

L'informe alerta del perill d'individualitzar aquesta problemàtica social, tant de les persones assetjades com dels assetjadors, i considera imprescindible implantar programes i accions específiques que tractin l'assetjament escolar per orientació sexual, identitat o expressió de gènere i que ofereixin més suports als agents educatius.

El dossier constata que la LGTBIfòbia entre nens i adolescents és un "fenomen complex i divers que està en plena ebullició", i ha considerat que és el principal motiu per a l'insult, la burla o el rebuig als centres educatius, no només a Catalunya sinó a Europa.

Una de les conclusions de l'informe és que es disposen de poques dades sobre l'assetjament sexual per orientació sexual, identitat o expressió de gènere, cosa que dificulta "dimensionar el problema" i poder adequar i millorar les polítiques de lluita.

El dossier ha fixat una sèrie de carecterístiques de la LGTBIfòbia entre nens i adolescents com són la invisibilitat i dificultat de comunicació, el perill de la "normalització" de l'homofòbia i la manca de xarxes de suport.

PROPOSTES

Abans de res això, la Taula del Tercer Sector i la Plataforma d'Infància de Catalunya (Pincat) han reclamat més recursos econòmics per fer front a la prevenció, detecció i intervenció de l'assetjament sexual per orientació sexual.

També han demanat més recursos humans per formar persones capacitades en el treball en aquesta problemàtica, assegurar una xarxa de professionals que treballin tant en el context educatiu com en el social, la necessitat d'un acompanyament psicosocial i emocional i obtenir estadístiques sobre aquesta problemàtica social, coordinant-se per aconseguir un registre el més homogeni possible.

el més llegit

 1. 1

  El riu Congost supera el nivell d'alerta i continua amb "tendència creixent"

 2. 2

  El Congost supera els 300 metres cúbics per segon al seu pas per Granollers

 3. 3

  Es desborda el riu Ter al seu pas per Bescanó (Girona)

 4. 4

  PortAventura World arrencarà la temporada del seu 25è aniversari el 27 de març

 5. 5

  Suspesa la circulació de trens a diversos trams de Catalunya arran del temporal

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista