Publicat 15/5/2019 19:03:44CET

Vox vol que els migrants en situació irregular siguin internats de manera indefinida

GUARDIA CIVIL

MADRID, 15 Maig (EUROPA PRESS) -

Vox vol que els migrants en situació irregular que hi ha a Espanya siguin internats de manera indefinida en centres específics, com és el cas dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE), segons es reflecteix en el programa per a les eleccions europees del proper 26 de maig del partit que lidera Santiago Abascal.

"Es garantirà l'ús per part de les autoritats competents de les mesures coercitives que estimin oportunes, incloent l'ingrés en centres específics sense limitació de terminis màxims", assenyala el document fet públic aquest dimarts i recollit per Europa Press.

Una vegada es produeix una entrada irregular al territori espanyol i s'incoa un expedient sancionador, pot proposar-se l'expulsió i sol·licitar l'ingrés de l'estranger en un centre d'internament, mentre es du a terme la tramitació d'aquest expedient.

En l'actualitat a Espanya operen set CIE, unes instal·lacions policials de caràcter no-penitenciari dissenyades precisament per poder executar l'expulsió del territori nacional. La durada màxima d'internament és de 60 dies i no pot acordar-se una nova reclusió per qualsevol de les causes previstes en un mateix expedient.

Així, doncs, hi ha casos en què no es produeix l'execució de l'expulsió, perquè Espanya no aconsegueix esbrinar de quin país és l'estranger en el termini màxim d'aquests 60 dies que pot mantenir-lo privat de llibertat, quan no té conveni amb aquest país d'origen o quan es tracta d'una persona en situació de vulnerabilitat, com un menor d'edat pres per un adult o un possible refugiat, entre d'altres.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.