Publicat 6/10/2019 14:41:01 +02:00CET

'Vivarium' arriba a Sitges amb una "metàfora" crítica de les immobiliàries i les vides repetides

Lorcan Finnegan i Brunella Cocchiglia.
EUROPA PRESS

Urbanitzacions idíl·liques, cases en sèrie i carrers iguals enalteixen l'inquietud d'allò ordinari

SITGES (BARCELONA), 6 oct. (EUROPA PRESS) -

El director de cinema Lorcan Finnegan ha arribat aquest diumenge al 52 Sitges Film Festival - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya amb una "metàfora" crítica de les agències immobiliàries, els bancs i la societat que "capturen" a joves parelles per signar contractes que no volen ni signar per comprar la casa dels seus somnis i tenir vides en sèrie i repetides.

A la pel·lícula, una jove parella es planteja la compra de la seva primera llar, i per això visiten una immobiliària on els rep un estrany agent de vendes que els acompanya a una nova, misteriosa i peculiar urbanització en la qual queden atrapats dins d'un malson laberíntic, que es convertirà en un bucle espacial.

En roda de premsa, el director ha assegurat que es tracta d'una metàfora sobre el cicle de la vida, una vida replicada fins l'infinit per part de joves parelles introduïdes per agents immobiliaris perquè s'adentrin "en aquest món horrorós".

COM CUCUTS

Finnegan juga amb barris residencials en sèrie, amb cases repetides, carrers calcades i vides iguals per desemmascarar com d'inquietant pot resultar allò ordinari, i a la pel·lícula teixeix un paral·lelisme entre els agents immobiliaris i el comportament de les cucuts.

Precisament, quan li han preguntat sobre el paper d'aquests ocells a la pel·lícula, ha descrit que aquesta espècie s'apodera dels nius d'ocells més febles, d'on també llencen a les cries originals i deixen els seus propis ous.

"És un parany. No importa on vagis que sempre acabaràs al mateix lloc", ha dit el director sobre la pel·lícula, i ha destacat que va ser complicat rodar dins d'un estudi en el qual van haver de reconstruir les façanes de la urbanització, mentre que a l'exterior van haver de realitzar plànols aeris per drone.