GUARDÓ

Viquipèdia, Premi Princesa d'Astúries de Cooperació Internacional 2015

Viquipèdia
Foto: VIQUIPÈDIA
Actualitzat 17/6/2015 11:59:11 CET

OVIEDO, 17 Juny (EUROPA PRESS) -

   Vikipèdia, ha estat la candidatura guardonada aquest dimecres amb el Premi Princesa d'Astúries de Cooperació Internacional 2015.

   Aquesta candidatura ha estat proposta per Hans Meinke, membre del jurat del Premi Princesa d'Astúries de les Arts 2015.

   Viquipèdia és una enciclopèdia digital d'accés lliure creada en 2001 i que està escrita en diversos idiomes per voluntaris de tot el món, i els articles poden ser modificats per usuaris registrats. Utilitza la tecnologia wiki, que facilita l'edició de continguts i l'emmagatzematge de l'historial de canvis de la pàgina. Fundada per l'empresari estatunidenc Jimmy Wales, amb l'ajuda del filòsof Larry Sanger, està gestionada des del 2003 a través de la Fundació Viquimèdia.

Previa YoutubeCargando el vídeo....

   Viquipèdia va començar el 15 de gener del 2001 com a complement d'una enciclopèdia escrita i avaluada per experts anomenada Nupedia. Aquesta ha estat dissenyada per fer articles d'una qualitat comparable a la de les enciclopèdies professionals gràcies a la participació d'erudits, sobretot doctorands i acadèmics, als quals es proposava col·laborar de manera no remunerat.

   A causa del lent avanç del projecte, el 2001 es va crear un wiki vinculat a Nupedia amb la finalitat d'agilitar la creació d'articles de manera paral·lela, abans que aquests passessin al sistema de revisió per experts. Els dos projectes van coexistir fins que l'èxit de Viquipèdia ha acabat eclipsant Nupedia, que va deixar de funcionar el 2003.

   El creixement de l'enciclopèdia, que figura entre els deu llocs web més visitats del món, ha estat continu i actualment té més de 35 milions d'articles en 288 idiomes, incloses algunes llengües indígenes, altres inventades com l'esperanto o mortes com el llatí.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.