Publicat 30/5/2020 13:40:01 +02:00CET

Vergés diu que "és possible" que hi hagi més alumnes per classe al setembre

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés
MARC BATALLER - SALUD

BARCELONA, 30 maig (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha dit aquest dissabte que "és possible" que canviï la ràtio d'alumnes per classe i que hi hagi més estudiants per aula quan es reprengui el curs al setembre després del confinament pel coronavirus.

En una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press, Vergés ha afirmat que fins que comencin les classes després de l'estiu canviaran moltes coses: "Amb la informació que anem aconseguint, actualitzarem els protocols i les recomanacions".

"Salut es posa a la disposició de cada sector per ajudar a fer els plans de desconfinament. En aquest cas, la responsabilitat és del sistema educatiu", ha declarat.

Ha criticat el desconfinament per fases perquè, segons ella, no està sent útil per a la població: "Per primera vegada, estem veient que la gent comença a estar perduda".

Sobre el rebrot del virus a Lleida per una festa d'aniversari, ha informat que hi ha prop d'unes 1.000 persones controlades i en quarentena, però ha assegurat que "el repunt de Barcelona no és important".

Així i tot, ha valorat la possibilitat de fer marxa enrere a la lliure mobilitat entre els municipis de l'àrea de Barcelona: "Tot pot passar, podem tenir un repunt de casos. Hem de mirar-el, tot pot canviar".

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 3. 3

  Illa diu que hi ha 73 brots actius de coronavirus a Espanya

 4. 4

  Vuit detinguts a Barcelona per estafes 'online' amb mascaretes i tests de covid-19

 5. 5

  La Crida aposta per dissoldre's i sumar-se al nou partit de Puigdemont